söndag 6 juni 2010

skottkärror fulla med grus

har jag kört idag, kärra efter kärra för nu skulle det göras iordning i mitt stenparti. Så faktum är att jag känner av både rygg och underarmar! (måste vara otränad i underarmarna, inte brukar jag få ont där...men det är väl någon muskel som fått bekänna färg idag...) Nöjd blev jag iallafall!


Ett fantastiskt väder har vi haft nu i snart en vecka, det börjar bli torrt i rabatterna så jag får vattna nyplanteringarna rejält varje kväll.

Eftermiddagen har jag och min man spenderat som volontärer i en kiosk på en fotbollscup
(frivilliga, hm, nja, eller vad ska man säga...ja ni vet, vad gör man inte för sina barn...och alla måste ju hjälpas åt när fotbollscuper ordnas, det kunde ju vara värre än att stå i en kiosk...prisutdelare, coach, eller domare tex) Förövrigt vann sonens lag hela cupen, så; grattis grabbar, snyggt jobbat!
Därefter fortsatte jag vidare med äldsta sonen till tåget, han gör lumpen i Skövde och nu är det sista rycket, han muckar nämligen om två veckor men det var ju inte det jag skulle berätta om utan;
när jag var med sonen till tåget fick min man besök av en kvinna som ville titta i min trädgård... (alltid kul med folk som är intresserade) så min kära man gjorde sitt bästa för att guida henne runt, när jag kom hem var kvinnan inte kvar men hon ville gärna komma tillbaka för en tur med mig,
maken berättade dock glatt att han minsann hade visat henne 'kattöronen', de lila liljorna och blommorna som ser ut som kastanjer...
-va? sa jag, vad sjutton har du visat? kattöron?
-ja de där silverfärgade sakerna vid dammen...
-jaha, du menar lammöron
-jasså var det så de hette, det var ju iallafall något djurs öron...
kan meddela att liljorna var irisar, och blommorna som ser ut som kastanjer var rodgersior men ändå, han gjorde så gott han kunde och mer än så kan man inte begära!


Så här vackert blommar clematis 'albina plena' i bågen.

Nu ska jag ta kväll, vila min trötta rygg en stund i soffan.
Imorgon väntar en ny dag och en ny vecka!
Ha det gott alla rara!
Kram Ullis

2 kommentarer:

  1. Vilken gullig guidning av maken:)Kattöron låter som en rar växt:)

    Ha en fin vecka,

    Rebecca

    SvaraRadera
  2. Hej Ullis!
    Så det kan bli med namnförbistringen...Men kattöron är ju också lika mjuka...Och huvudsaken att de äkta männen också är med i trädgårdsintresset.
    Ha det gott så länge!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera