lördag 7 juni 2014

Häftig doldis!

Hej på er!
Igår var det en fin dag men framemot kvällen blev det regn. Det höll på hela natten så trädgården var nyduschad imorse:) 
Just nu tornar mörka moln upp och det fanns visst en risk för regn. 
Ovan är det en riktigt häftig doldis, nämligen piprankans blomma.
Läckert prickig på blommans tratt...
Man får titta noggrant för att upptäcka blommorna som gömmer sig bakom de mäktiga gröna bladen!
Gillar piprankan som klättrare, den täcker stora områden och svingar sig många meter upp. Min har vuxit in i ormgranen men det gör inget!

En annan doldis är hasselörtens blomma
Även den döljer sig under bladverket.
Hasselörten är en utmärkt marktäckare fast just nu är den beströdd med rosenblad. Denna är nämligen planterad under Finlands vita ros, den första att slå ut i min trädgård. Men underbart är kort och efter bara några dagars magnefik blommning är det över...

Nåväl, vackert så länge det varar. Och nu känns det som om allt bestämt sig för att blomma: pioner, rosor, vallmo, nävor och annat rart... Ja grannt är det fast nog önskar jag att tiden skulle stanna upp så man hinner njuta lite!
Ha en fin lördag, själv ska jag iväg och jobba:)
Må bäst ni rara och tack för titten....kramar Ullis


2 kommentarer:

  1. Vad härligt det ser ut! Lite regn är ju bra, vid vissa tillfällen i alla fall. Ska ha ca 25 personer för Afternooon Tea i eftermiddag och hoppas verligen på uppehåll. Man vet aldrig med vädret i Wales!

    SvaraRadera
  2. Piprankans blommor är roliga. Min ranka har dock inte lika spektakulära blommor som din, utan bara limegröna pipor typ de man ser på sjömansporträtt. Kul med doldisar.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera