söndag 27 december 2009

Snö i trädgårdenAlltså, trädgården ligger under ett vitt täcke och myser i väntan på våren och värmen. Jag sitter inne med frölistor och väljer, det finns så otroligt mycke som man vill ha. Trädgårdsamatörernas lista var riktigt trevlig läsning, bara så svårt att välja 20 portioner frö. För er som inte är insatta kan jag förklara: Jag är medlem i sällskapet trädgårdsamatörerna. De ger varje år ut en tidning: TA, och i decembernumret finns årets frölista. Som medlem får man 20 portioner gratis och är man dessutom frödonator får man ytterligare 5 portioner. Eftersom min tid aldrig verkar räcka till för att samla in fröer till detta så blir det "bara" 20 fröpåsar.
Jag har dessutom ganska svårt att välja....
Denna gång har jag blandannat valt en dianthus (nejlika) en svart som ser riktigt läcker ut. Hoppas att jag får den, det är nämligen "först till kvarn" som gäller.
Bilden jag visar idag är en läcker julros; detta är en orientalisk som är vit med massor av rosaröda fräknar. Denna blommar inte riktigt än trots att julen precis passerat, utan den kommer att blomma först i april-maj.
Ha det riktigt bra!

3 kommentarer:

 1. Håller också på och läser STAs frölista och det blir säkert något man fastnar för.
  Tack för kommentaren hos mig, vi som har samma HOBBY kommer säkert att 'stöta' på varandra fler gånger.

  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Jag har precis bestämt mig för vad jag vill ha av STA-fröerna. Jag får beställa 30 olika sorter eftersom jag skickat in över 5 sorter. Men gratis är det inte. De kostar 80 kr...fast det är ju nästan gratis för så många sorter..hihi. Ha en bra dag! / Irene

  SvaraRadera
 3. Ja i dessa tider, när allting kostar, är ju 80 kr nästan ingenting, det täcker nog bara portokostnaden. Å tänk vilket fantastiskt jobb "frögänget" gör...
  Ha en bra dag!/ Ullis

  SvaraRadera