fredag 6 augusti 2010

Munkedal: here I come!

Hej raringar!
Redan fredagkväll, tycker dagarna försvinner i ett huj, snart har jag bara 1 vecka semester kvar innan det är dax för arbete igen.
Idag har jag hunnit med en del, först började jag med att dra ett varv med dammsugarn, sedan fick jag besök av C, A och lilla A som kom på en fika. Vi satt ute och det var så varmt! Tyvärr blev getingarna lite väl närgångna så vi gick in. Det var trevligt med en pratstund, det blir på tok för sällan!
Sedan drog jag igång ute i trädgården, hann med lite ogräsrensning och vattning i växthuset samt den nyplanterade lavendelhäcken innan jag startade grillen! MMMMM gillar grillat!
Sedan har jag spenderat några timmar med yngsta sonen, 15 andra grabbar, en fotboll och en plan...jag hade visserligen med en bra bok så de timmarna förflöt ganska fort!
Nu sitter jag här med min lista för vad jag ska handla imorgon: ska ju på bussresa som STA i närke ordnar till Lidköping och clematiskännaren Finn Eldh och sedan vidare till Munkedahl och Tommy Ahnbys grossist planskola för buskar och träd! Himmelriket på jorden... iallafall för en nördig trädälskare som jag...
så vad ska jag då köpa?:

 • Rhododendron Orbiculare (som jag har letat efter i år och dar hoppas att han har någon kvar- den fanns iallafall på listan så jag hoppas!)

 • Prunus serrula (min ser inte så fin ut, inga blad i kronan men den skjuter skott nerifrån...men det blir nog en ny)

 • Sambucus nigra Black Lace, ni vet den mörka finflikiga flädern med rosa blommor.

 • Ett helt gäng lönnar- de flesta från palmatumgruppen...nyköp av de som dog i vintras

 • Araucaria araucana, min mans favoritträd/buske, vår dog ju lagom tills jag ställde ut den i våras...tänkte faktiskt köpa två om han har för att plantera en ute i trädgården (på något skyddat ställe) och ta in en till vintern...

 • Sedan är det ju ett helt gäng med träd som finns på 'vill.ha.listan' som han kanske har...
Ska iallafall bli kul att åka imorgon, kameran är laddad med nya batterier så ni ska allt få se...
Nu ska jag hoppa in i duschen, må väl mina vänner!
Kramar Ullis

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig trädgårdsresa du ska göra. Finn och hans fru besökte jag för 3-4 år sen, helt otroligt vad många Clematis han hade. Jag fick naturligtvis med mig ett par hem också.
  Det andra stället (grossisten tommy ahnbys) skulle man ju HEMSKT gärna besöka. Lycka till med inköpen!

  SvaraRadera
 2. Oj det var ingen dålig lista hoppas du får med dig massor hem. Blir en rolig dag.//Britt

  SvaraRadera