söndag 1 augusti 2010

I väntan på uppehåll... och efterlysning!

...passar jag på med sådant där lite tråkigt jobb; typ frysavfrostning, hårklippning av barn, man och bror, tvättsortering osv...nödvändigt men ack så trist.
Jag vill ju gå ut i trädgården och fortsätta med rensning av rabatterna. Har ju även planer på en ny rabatt (det trodde ni inte, väl...?) vilken jag liksom hade tänkt börja gräva på, med tanke på att jag ska till Munkedal och Tommy Ahnbys grossistplantskola för träd och buskar nästa lördag så kommer det ju liksom att behövas lite nya planteringsställen...
Dessutom har jag ju faktiskt fortfarande ganska mycke gräsmatta kvar och vem vill ha det...?

Igår gick min man och jag en sväng till skogen, typ 3 1/2 timme senare kom vi hem med en stor korg med kantareller (det tog inte så lång tid att hitta kantarellerna men min man ville titta på skogen som han ev ska gallra i höst) vilka jag nu på morgonen har tagit reda på och förvällt!
Dessutom har jag bakat bullar till kalas vi ska ha för yngste sonen på fredag, har oxå tänkt att jag ska baka morotskakor till nästa söndag då 1000 trädgårdar går av stapeln och Blomsterbo håller öppet!


Efterlysning:
Någon som vet hur härdigheten är på kvittenpäron (kan oxå heta päronkvitten), cydonis oblonga är?
Såg ett sådant på bild från Mandelmanns och blev så sugen på ett sådant träd...
Någon som har ett? Vad krävs för att få det att må bra?

Mina semesterplaner blev ju spolierade häromveckan som jag redan berättat, nu ska vi iallafall göra ett nytt försök; har bokat hotell i Sunne 13-15 augusti...kanske, kanske att vi tar motorcykeln?
Tips på vad man ska titta på i de krokarna mottages tacksamt!
(gärna trädgårdstema men även annat av intresse....)

Må väl alla rara!
Kram Ullis5 kommentarer:

 1. Ville bara tacka dig för alla upplysningar om mitt blivande "woodland"! Såg fört idag, att du svarat i din egen blogg!!!
  Bullarna ser inte dumma ut...
  Synd, att din trädgård ligger så långt bort - den hade jag GÄRNA velat se!
  Ha en skön söndagseftermiddag, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Sunne.... Rottneros parken kanske??

  SvaraRadera
 3. Mårbacka är ett härligt ställe, fin trädgård finns det också!
  Helena.

  SvaraRadera
 4. Både Mårbacka är ett måste i dessa trakter! Har du bokat på spa eller på hotellet Selma? Maten på bägge är gudomlig!!! En promenad ner till Fryken håller humöret och romantiken på topp. ;)
  /Cyrene

  SvaraRadera
 5. Hej Ullis !

  Tack för din fina lyckönskning på min sida !

  Är så nyfiken på din fina trädgård och på söndag tar vi absolut en tur till Mullhyttan, tidigt på dagen så vi (eller jag snarare, maken sitter nog med sportexpressen i bilen) kan titta LÄNGE !

  Ha det så gott !

  Kram/Isa

  SvaraRadera