God förmiddag raringar!
Här är det snabba väderskiftningar, i början av veckan minus 24 grader, idag takdropp och drygt 1plusgrad!
Synd för vinterlandskapet var så vackert med snön och rimfrosten på träden, nu blev det Bara Grått!
Jag pysslar lite inomhus, idag görs det saffranstryffel, mitt absoluta favorit julgodis!
Ganska enkelt att göra;
Smält 300g vit choklad i vattenbad
Koka upp 1dl grädde med 1msk glykos
Blanda 1/2 g saffran
Med 2tsk vaniljvodka
Blanda ihop allt och tillsätt 25g osaltat smör
Blanda tills smöret smält, häll i form och låt stelna i kylskåpet.
Rulla till små bollar som sedan rullas i florsocker.
Bör förvaras i kylskåp väl undangömt för annars kommer det inte finnas några tryfflar kvar till julafton!!!
Lycka till!
Kram Ullis
Det där lät jätte gott, älskar saffran.
SvaraRaderaAtt man kan ha det i julgodis är ju toppen.
Ska absolut göra detta recept,tack för den.
Min man är ett kak o godis-monster, det är hans
enda last, men det syns ej på honom.
Men tyvärr är min mage i 8 månaden,*fniss*
Trevlig vecka önskar/ Eva
Här en till som ska göra saffranstryffel. Jag läste alldeles nyss ett annat recept på samma sak, men ditt lätt mycket bättre. Det tar vi. :-)
SvaraRaderaHa det gott!
Daniel
Jag måste prova att fixa Saffranstryffel jag med, det ser smarrigt ut.
SvaraRaderaÖnskar dig en God Jul!