lördag 27 februari 2010

trädfällning och inredning

Efter gårdagens plusgrader med takdropp och hopp om att våren var på väg snöar det återigen utanför mitt fönster. Ytterligare ett äppelträd har gått åt pipsvängen eller åtminstonde ramlat ner till backen, kvar finns nog bara någon lite större gren, tråkigt för i det äppelträdet hade jag en 'Lykkefynd' som klättrat ända upp i toppen... få se om den överlevt eller om oxå den lagt sig tillrätta på marken...
Nåväl, den dagen kommer när snön smält bort och dessa träd och grenar skall forslas bort från trädgården... ingen idé att ta ut det idag: "den dagen, den sorgen".
Lovade ju att visa mitt schabbiga bord som jag fixat:
Syns visst inte så bra på denna bilden men det är avskavt på kanterna så den svarta färgen skiner igenom...


Ja, det är faktiskt hyacinter i skålen på bordet... kunde inte 'hålla' mig när IKEA sålde ut dem för 20kr för 3 lökar... de är vita till färgen och jag tycker om dem trots att det inte är jul....
Annars har jag faktiskt köpt riktiga påskliljor...visserligen de där små, söta : 'tet a tet'
men som vi sjunger i visan; julen varar ända till påska... så helt fel ute kan jag väl inte var bara för att jag har hyacinter och påskliljor inne, eller?

Krukan blev iallafall bra när jag fått dit en murgröna på båge, så nu pryder den fönstret inne i matrummet!

Bord och stolar är ommålade arvegods, soffan och båda skåpen är auktionsfynd...oxå ommålade...
har sagt det tidigare: loppis och auktioner är roliga nöjen!
Det kan dock medföra en hel del jobb att göra fynd; Soffan har jag målat och bytt klädel på liksom på stolarna...
Herregud! Nu är det inte snöflingor som kommer från skyn utan lovvikavantar...jisses... fortsätter det så här så kommer ju snötäcket inte att försvinna utan bli ännu större...Tycker inte om det här!!!
VILL HA VÅR!
Nu ska jag eller (förhoppningsvis maken) åka och hämta yngsta sonen på fotbollscup innan vi ska iväg och äta med mina föräldrar och mina syskon med respektive, en lite sen födelsedagsmiddag för min pappa som fyllde år för en vecka sedan...Grattis i efterskott, igen Pappa!
Ha en riktigt trevlig, mysig och skön lördagskväll!
Kramar Ullis

2 kommentarer:

  1. Så vackert med vitt - inomhus ;))!/Anja

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera