fredag 9 april 2010

mässköp

Trots lite besvikelse direkt efter mässan igår tycker jag så här, dagen efter, att det trots allt blev en bra dag, jag gjorde ju flera fynd i form av växter, fick lite tips och inspiration och dessutom hade vi (min kompis M och jag) ju en mycket trevlig dag! M och jag träffas alldeles för sällan så när vi väl ses har vi otroligt mycke att avhandla, det komiska är att vi har exakt samma smak när det gäller växter. Tycker jag att en planta är snygg så nog sjutton håller hon i samma sort och ska köpa den. Det har resulterat i att om den andra inte är med så köper vi två exemplar av växterna iallafall för annars slutar det med att den andra grämer sig över att inte ha fått tag i den plantan.
Även på gårdagens mässa handlade vi nästan samma saker!!!

Rhoddendron 'Snipe'


Camelia jap. Lady Campbelle


Heucherella Alabama Sunrise


Daphne x burkwoodi 'Astrid'


Picea abies 'virgata'


Heuchera Plum Royale


Pulmonaria 'Raspberry ice'
Sen köpte jag oxå: Luzula sylvatica Aurea, ett knallgult gräs som jag ska samplantera med några hostor, ett fotblad; podophyllum 'spotty dotty', ytterligare en heuchera 'Peach flambe. Så jag måste nog sammanfatta denna mässa och säga att jag är nöjd!
Nu huserar alla dessa växter ute på glasverandan, jag hoppas att det snart ska gå att gräva och plantera ut dessa ljuvligheter i trädgården.
Ha det gott alla rara!
Kramar Ullis


3 kommentarer:

 1. Du hittade en hel del!
  Själv tyckt jag mässan var ganska bra.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Oj så många fynd! Själv handlade jag trädgårdskort och potatis, men jag fick oerhört mycket inspiration.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Knallgult gräs och hostor - blir säkert en fullträff! Jag avundas dig att ha plats till allt...
  Kram, Monica

  SvaraRadera