söndag 29 januari 2012

Utmaning

 Hej raringar!
Igår hade jag ett föredrag i Karlskoga,
pinsamt men jag hade missuppfattat tiden, trodde att det var kl 15.00
men det var 14.00.
Var ute i god tid (trodde jag...)
hann tom med en poliskontroll på väg dit
innan arrangören ringde och efterlös mig...fniss
med 2 minuter tillgodo kom jag inspringande till en fullsatt! lokal
riggade upp utrustningen och körde igång...
Det gick bra, kanske pratade jag lite för fort (uppstressad som jag var...)
Det var så kul, fick flera frågor och många glada kommentarer
Tack ni som var där!
En underbar blombukett fick jag med mig hem
gissa om den pryder matbordet...!

Har fått en utmaning från Britt
några frågor om mig....
så här är svaren:

1 VAD GJORDE JAG FÖR 10 ÅR SEDAN
För 10 år sedan pluggade jag till sjuksköterska, jag gifte mig med min sambo sedan 14 år (pappan till mina båda söner) och jag fyllde 30 år... Det var ett hektiskt år!
Jag höll på med att anlägga min trädgård. Var inne i en rosperiod och planterade mängder med gammaldags rosor i trädgården. Utökade de små, smala rabatterna som jag grävt men började inse att jag behövde plantera några träd för att få lite väggar och tak i trädgården.

2 VAD GJORDE DU FÖR 1 ÅR SEDAN
Jag studerade på en specialistutbildning på distans; operationssjuksköterska. Så den mesta tiden gick åt till att läsa operationsmetodik, skriva på en D-uppsats och däremellan hinna ut i trädgården en sväng. Lever fortfarande med samma man men äldsta sonen flyttar hemifrån och blir sambo å vi får en svärdotter! Trädgården har vuxit upp ganska rejält och jag har fastnat i träd-träsket... planterar fortfarande många träd och buskar. Rosorna mår inte så bra längre mest beroende på att det blivit så skuggigt i större delen av trädgården...

3 FEM SNACKS SOM JAG GILLAR
oj, så svårt; eller egentligen inte för jag gillar ju allt...
lösgodis, choklad, chips och nötter. Ja å så popcorn- ett måste när man går på bio

4 FEM SÅNGER DU KAN UTANTILL
jag kan massor men sjunger inte! (kan inte hålla en ton...)

5 FEM SAKER DU SKULLE VILJA GÖRA OM DU VART MÅNGMILJONÄR
Gå ner i tid (absolut inte sluta jobba för jag trivs ypperligt på mitt jobb), skaffa en hushållerska som skulle städa, laga mat och tvätta så jag fick tid till att hålla på mer i trädgården. Resa ut i världen på fröjakt- vill åka till kina och japan... tja, förresten jag vill åka land och rike runt och titta på trädgårdar... sen skulle jag ju köpa fler träd!

6 FEM DÅLIGA VANOR DU HAR
Har svårt att säga nej. Snarkar enligt min man (fast han har naturligtvis fel). Skjuter upp saker som ska göras till sista stund... är alltså lite tidsoptimist! Kan vara påstridig när jag vet att jag har rätt- vilket är alltid!

7 FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
Läsa deckare. Hålla på i trädgården. Umgås med familjen och vänner. Äta god mat. Titta på andras trädgårdar- blir mycket inspirerad av andras kreativitet.

8 FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I
Oj, vad svårt: Läderbyxor, huvudbonader- har tom svårt för mössa trots att jag har dubbla mössor på mitt jobb, kanske därför? Onepiece, skulle jag aldrig ta på mig- trots att ungdomarna anser att det är skönt!!!
Kommer inte på något mer som jag absolut inte skulle ta på mig, men erkänner att jag inte gillar att vara uppklädd, så de gånger när man bär klänning känner jag mig inte helt bekväm... men jag överlever. Har helst jeans och tunika på mig...!

9 FEM FAVORIT SAKER
Min Nikon-kamera (fast jag vill ha fler objektiv... man blir aldrig nöjd...!), min familj, min trädgård, min dator för att det ger mig en möjlighet att komma ihåg allt...och sen får jag nog säga min bil för annars kan jag inte ta mig dit jag vill, inte transportera det jag vill, ja, ni vet vad jag menar. Man kan inte bo på landet utan en bil!

10 VILKA FEM BLOGGAR SKICKAR DU VIDARE TILL

Nu vet ni lite mer om mig....
Ha en skön dag!
Kram  Ullis

1 kommentar:

  1. Du fixade det galant igår. Du kom i tid...fniss, och du gjorde en bra föreläsning, inte märkte jag att du va stressad:)//helen

    SvaraRadera