lördag 29 mars 2014

Nördvarning


Godmorgon!
Man vet att man är en trädgårdsnörd om man:
- Är ute med goda vänner på fredagskvällen, inte dricker för mycket för då orkar man inte gå upp tidigt och ut i trädgården och jobba innan man ska iväg till 'riktiga' jobbet för en dygnsjour!

- Blir överlycklig av att hitta en lönn som man inte har, trots att man redan har drygt 60 olika planterade i trädgården.

- köper nya Hostor i tron om att man inte har dem, kommer hem och ser att man hade den redan men ändå ler av lycka för den var ju så fin...och vad gör väl det att ha två likadana?

- Lägger ner mer tid ute i trädgården än inne i huset, trots att kylskåpet skriker för det är tomt och tvättkorgen svämmar över och dammråttorna morrar elakt och mer ser ut som dammelefanter!

- Skriker av glädje när någon exklusiv raritet tittar upp ur jorden...
'Sanguinaria canadensis plena'

- Gladeligen gräver upp gräsmattan och gör nya rabatter, å tänker på hur mycket mindre tid det kommer att ta att klippa gräset....

- Glömmer bort tid och rum när man kryper omkring på knäna och rensar ogräs!

- Känner ett oemotståndlig begär efter vissa växter och gladeligen halar fram Visa-kortet och köper den utan betänkligheter 'kosta vad det kosta vill' .....bara för att man letat efter den läääääänge och växten liksom bedjande vill följa med hem till mig...!

- Funderar allvarligt på att skaffa jaktlicens för att skjuta söta Bambi om han visar sig i trädgården!

- Anser att man har världens bästa livsstil i och med trädgården; frisk luft (ute och kan höra fågelkvitter, känna dofter från såväl blommor som gödselspridande bönder i närheten) kroppsarbete; (rena rama gymmet....gräva sig svettig, knälyft skottkärrskörning i uppförsbacke mm)
Njutning och tillfredsställelse: när man ser allt som blommar så vackert och njuter av det man skapat! 

Det kan ju inte bli bättre!!! 
Så är det så att du uppfyller en av ovanstående påståenden så är du nog oxå en trädgårdsnörd! 
Å jag säger bara: Välkommer kära du!!!
Ha en fin dag och glöm inte ställa FRAM trädgårdsmöblerna tillika klockan ikväll...:-) 
Kramar Ullis


1 kommentar:

  1. Jag håller med på alla punkter! Alltså har du en trädgårdsnörd här också!

    SvaraRadera