torsdag 10 oktober 2013

Vita kanter

Hej på er!
Här har det regnat sista dagarna...verkligen regnat. Och det är egentligen bra för vi har lite dåligt med vatten efter denna fantastiska sommar!
Med regnet infann sig höstkänslorna, jag har ingen direkt lust att va ute, trots att det just nu håller uppe med regn...
Trädgården strålar av höstfärger, men det känns som om jag bara pratar om dem så idag tänkte jag bjuda på några raringar som har vita kanter...
Först ut en liten trevlig buske
Weigela Florida nana variegata. Blommar på försommaren med ljusrosa blommor, men det är ju de vackra blade som lyser upp mest!

Vitbrokig pagodkornell, cornus controversa variegata är en zonknäckare, zon 1-(2) är det väl men jag har inte berättat att det inte riktigt är den zonen här;) och faktum är att den funkar bra, står väl skyddad och ganska så väldränerat... Har nått en höjd av ca 2 meter och nu börjar man se det karaktäristiska växtsättet, med grenar i etager... Läcker!  
En variegerad bok... Me like!!!

Fast läckrast är nog denna björk; betula Shiloa splash. Sååååååå snygg!!!

Denna Alm har ju inte vita kanter men den är väldigt vacker ändå, Ulmus valge, valge betyder vit på Estniska där detta vackra träd kommer från. 
Ha en fin torsdag och tack för titten!
Kramar Ullis

1 kommentar:

  1. Dejligt at give bladene lidt opmærksomhed og de hvide kanter er smukke sammen med hvide og lyse blomster synes jeg. Er sådan lidt svært med dem, for jeg synes at de hvide kanter kan være SÅ elegante, men bliver det for meget og bladenes form unaturlig, så synes jeg udtrykket bliver lidt kunstigt.
    Men det gør det ikke på dine blade:0)

    Skøn aften fra Katinka

    SvaraRadera