söndag 3 oktober 2010

Skäms litegrann...

Hej raringar!
Usch, jag skäms litegrann, har varit jättedålig med att skriva här på bloggen men framförallt har jag varit superdålig på att besöka er... tiden har inte räckt till senaste dagarna och det stör mig! Känns som om jag inte håller mig uppdaterad med vad som händer i trädgårdssverige just nu, måste ut och kolla in allas bloggar för faktum är att jag har lite abstinens över bloggandet- jag ligger efter!!!!!
Men det får jag ta ikväll när mörkret sänkt sig över Blomsterbo, för nu snart ska jag ut och göra lite nytta! även där har jag abstinens, som sagt tiden har spenderats inne och framför dator (med tråkig PM-skrivning och inter trevlig bloggläsning) men nu är vädret toppen och trädgården liksom ropar på mig därute.
Frosten har tagit de ynkliga sommarblommorna som fanns kvar i krukor så nu ska de rensas bort och städas undan. Utemöblerna ska skuras av och bäras in. Växthuset ska städas ur och skuras av så det är klart till våren.

ajuga (?), jo en ajuga är det men jag saknar sortnamn på den...
någon som vet?! 

Blåbärsbuske i höstskrud.

 Lite komiskt var det men jag hittade faktiskt en back med frösådder häromdagen, som inte skolats isär ännu, de hade stått i sina små krukor hela sommaren och nu var det fullt med ogräs i dem men en och annan guldklimp fanns oxå så de ska få bli planterade idag, lite i senaste laget men överlever de så gör de.....
Idag läste jag ett finfint reportage om Isas trädgård i Nerikes allehanda, ett helt otroligt vackert nybyggt växthus. Kolla in det reportaget ni som inte har tidningen och kan läsa i den....( ps länken är till NA's startsida och ni får gå vidare till bostadsdelen....)
Hennes blogg och växthusbygge har inspirerat mig...snart ska vi sätta igång med mitt växthusbygge....jag längtar! Pappa som ska hjälpa mig att mura upp tegelväggen mot gaveln var här häromdagen och kollade, teglet som jag fått kommer att räcka så nu måste vi få hem sand så vi kan blanda murbruk och förhoppningsvis ska vi sätta igång med väggen nästa helg!

Tiarella Iron butterflies

Pulmonaria 'Sissinghurst'

Fagus sylvatica 'Striata'

Temat för dagens bilder här på bloggen är blad-struktur och färg....
gillar variationerna på bladen, både form, färg och strukturer....
å så tillsist bjussar jag på en till bild med fantastiska former och färger som naturen bjuder på:
Blomsterbönan, helt makalöst vackra!
Nu ska jag ut och stilla min trädgårdsabstinens!
Ha det gott och sköt om er!
höstkramar Ullis


1 kommentar:

  1. Verkligen härliga bönor!!!

    Oj, oj, om du har får inspiration av Isa till ditt nya växthus anar jag att det kommer att bli något alldeles speciellt...

    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera