onsdag 6 oktober 2010

säsongen är slut!

Godmorgon raringar!
Tänk att dagarna bara försvinner i ett rasande tempo, trädgårdens alla fantastiska färger sprakar, rött gult och orange är de dominerande färgarna just nu, borta är det friska ljusgröna som fyllde trädgården för 5-6 månader sedan. Då hade vi hela våren och sommaren framför oss-en oändlig tid tycktes det. Jag hade vilda planer på vad som skulle hinnas med detta trädgårdsår och denna sommar. Visst har det blivit lite gjort men inte alls så mycket som jag hade trott! Tyvärr!
Men, den som spar han har, heter det ju!
Ute i trädgården kan jag tyst konstatera att Hosta säsongen är över! De senaste nätterna av frost har fått bladen att gulna och börjar så smått övergå till en snorig rest av blad...mindre mysigt!


Nocktegelpannkrukan är det dax att plocka isär, hostan i är inte till sin fördel längre!

Njuter av morgonljuset och alla mustiga färger gör jag iallafall!
Och trädgården förvandlas....
till en färgsprakande scen
men snart är ridån 'på backen' och jag får ta fram krattan!

Ha en fin trädgårdsonsdag, mina vänner!
Må väl, Kram Ullis


6 kommentarer:

 1. Har svårt att tro att så många andra hunnit med MER än du! Är djupt imponerad av alla projekt du berättat om. :-) Vi försöker inbilla oss att det är bra med lite trädgårdspaus, så att man kan hämta andan och göra nya planer - men visst känns det rätt vemodigt...

  SvaraRadera
 2. Håller med vännerna ovan! Va? Har inte du hunnit med??? Du gör ju hur mycket som helst hela tiden... Vi har ju också många projekt, en del avslutade och en del fortfarande på gång, men nu kan jag snart tänka mig att stänga trädgården och gå i vintervila:) Fast inte förrän i november:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Härliga färger. Speciellt den tredje uppifrån. Så snygg.....vad är det för nåt ?? Kram

  SvaraRadera
 4. Minns när mina hostor såg ut så förra hösten...ännu så länge har vi inte haft nån frost här längst ner i skåne....men det kommer väl...Härliga höstfärger på de andra bilderna.
  kram Mia

  SvaraRadera
 5. Visst önskar man (alltid) att man ska hinna med mer än vad man gör...projekt saknas som tur är INTE!
  Lena/isis tredje bilden är en Lönn: acer pseudosieboldianum!
  Kramar till er!/ Ullis

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga färger, lönnar är ju så fina!! Jag har skrivit upp den du namnger ovan, den har jag inte sett tidigare, vill ha!!! /Katarina

  SvaraRadera