tisdag 18 september 2012

Nördigt, ja visst!!!

Hej go' vänner!
Att jag är en nörd erkänner jag gladeligen! Nörd på så sätt att jag snöat in på vissa släkten inom trädgårdsområdet. Att jag fastnade i trädträsket för 10-15 år sedan vittnar min trädgård om. Det hörs ju på namnet att trädgård är en gård med träd!
Jag började som många andra med små små perenner, gissa om det såg dumt ut med en ungers blåsippa på en 10000 kvm stor gräsmatta, ja, ok den var planterad nedanför ett äppelträd men kärnan i det hel är/var att den var för liten för att synas! Insåg så småningom att jag behövde plantera träd och där blev jag fast... därav nörden!!!
Så, idag bjuder jag på några boktips; lexikon över lönnar, en riktig godisburk att grotta ner sig i!!! Massvis med skönheter hamnar på måste-ha-listan efter en stunds bläddrande!
Även lexikonet över släktet Hosta är en riktig guldgruva!!!
Och till sist; Bett Chattos trädgårdslund. En mycket trevlig och informativ bok om Lund och woodlandsväxter. Passar mig perfekt då hela trädgården sakta men säkert förvandlas till ett stort woodland!
But, me like!!!

2 kommentarer:

 1. Tack för fina boktips!
  Det stämmer bra att man vill lära sig mer om de växter man har i trädgården, böcker får även en att upptäcka nya växter, och samlarinstinkten slår sedan till.
  Jag har svårt att tänka mig att din trädgård någonsin varit annat än vacker, men alla trädgårdar har väl en början och kanske ett slut när ens trädgård övergår till att bli en skog istället.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Toppen med boktips för de lite svalare och fuktigare dagar då jag helst sitter vid brasan :)

  SvaraRadera