söndag 28 mars 2010

100 inlägg...

...hade jag skrivit på bloggen igår och det uppmärksammade inte jag förrens idag... hoppsan...vem kunde ana att det skulle vara så himla kul att blogga? Inte en enda gång har jag behövt fundera på vad jag ska skriva utan allt bara kommer när jag sätter mig framför tangentbordet...! Å så många som vill läsa mina inlägg, det kunde jag inte heller drömma om. Tack alla ni som tar er tid att läsa mina ord, och tack för era kommentarer!
Det här med att ha en trädgård som sin hobby eller i mitt fall som sin livsstil verkar sprida sig tycker jag, visst brer intresset för växter och trädgård ut sig som ringar på vatten....

Och nog vill nästan alla ha åtminstonde någon liten kruka med en pelargon på trappan eller en liten rundel i trädgården med några små perenner eller rosor...och har man väl börjat finns risken att intresset växer och växer och tillslut är man fast!
Inte kunde jag drömma om att min trädgård skulle bli mitt livsprojekt när jag började med att gräva runt mina äppelträd då för snart 14 år sedan, inte kunde jag tro att jag skulle ha planterat så himla många olika sorters träd och buskar som jag gjort. Ej heller att jag skulle rabbla växter på latin, jag som verkligen inte är språkbegåvad...(har läst tyska i högstadiet men det enda jag kommer ihåg av det är de tyska prepositionerna, å dem har man ingen nytta av!)
Så vilken fantastisk lycka och inspiration trädgården medfört! Inte känns min tomt på 10000kvm som en tyngd runt min hals utan snarare som en stor diamant som jag vårdar ömt!
Min trädgård, min dröm, mitt livsprojekt, min lycka!
Tack för att du finns Blomsterbo!
Kramar Ullis

4 kommentarer:

 1. Trevliga 100 inlägg! Visst är det underbart hur arbete med trädgård leder en! Det tänker jag ofta på, jag vet inte om det är jag som gör en trädgård eller om det är trädgården som driver mig!

  SvaraRadera
 2. Vilken härligt fin kärleksförklaring till din trädgård! Och med tanke på din växtsamling och de fantastiska bilderna på din trädgård är det sannerligen inte konstigt att många vill läsa din blogg! Grattis på 100-inläggsdagen!

  SvaraRadera
 3. 10.000 kvadratmeter!!! Det var inte dåligt! Jag har bara 676, så då förstår du att det blir många svåra val!
  Grattis till 100 inlägg, det är nog ung. samma här. Och lika kul tycker jag att det är...
  Trevlig söndagskväll/Monica

  SvaraRadera
 4. Grattis till de 100 inläggen och till en trevlig blogg!
  Ha en finfin dag,
  Lydia

  SvaraRadera