måndag 1 mars 2010

avundsjuk

.....blir jag på er i södra delen av landet där det verkar som om våren faktiskt på allvar är på G, ser med avund på bilder av vintergäck, snödroppar och blommande julrosor när jag besöker vissas bloggar...
Här ligger snötäcket alltjämt kvar, fortfarande meterhögt och kung Bore fortsätter att slänga ut ett jämt lager med stora flingor i massor varenda dag. Mina båda växthus ser ut att huka sig under snömängderna, det ena är avskottat både en och två gånger med det har inte räckt utan det har gått några rutor i taket... det andra som ligger längst ner i trädgården vågar jag inte titta på....än mindre skotta till...är rädd för förödelsen...
Å sent igår kväll kom snötäcket på hustaket farandes med en väldig fart och stort dån, så numera syns endast stödpinnen till Magnolia soulanginea 'robusta rubra' som jag planterade förra våren, är rädd för att den gått av totalt jämns med marken... mindre kul...men vad gör man???

Har arbetat hela helgen men trots lite huvudvärk har jag precis avslutat målningen av mitt linneskåp, imorgon ska det skrapas bort färg på kanter...shabby chic...gillar det... egenligen helt sjukt att man lägger ned så mycke tid, tålamod för att inte tala om färg och sedan skrapar bort det för att få det nymålade att se gammalt och slitet ut...!Men så är det!

Idag har iallafall vårmånaden Mars börjat, och på något sätt tycker jag att det känns som lite mera vår...bara för att vi fått vända blad i almanackan, hoppas nu oxå på att värmen kan komma även hem till mig så att snön börjar smälta bort. Hörde från min närmsta granne att det inte bara är småfåglar och rådjur som har besvärligt med snön och bristen på mat, han hade haft besök av varg på gården...och jag som lät mina små hönor gå ute häromdagen, det vågar jag ju inte låta dem göra då sådanna 'odjur' är i farten. Hönorna är lite 'fina i kanten' de vill nämmligen bara gå ut om det är skottat för dem. Och min tupp (han har mycke fjädrar på fötterna) ser riktigt skojig ut när han råkar få snö på fossingarna... han sparkar och sprätter 'hej vilt'Några av sötnäbbarna i hönsgården.
Är faktiskt förtjust i fjäderfän inte bara i levande form...
utan även i form av tex kaffemugg:

eller en 'Äggplockarkorg' i plåt:

Både mugg och 'korg' är inköpta hos Mats och Katharina i Hemsjöns gårdsbutik
Har ni vägarna förbi så stick in huvudet...underbara grejer och supersköna prylar...
(Mats tillverkar shabby chic saker...)Bara det är ju värt ett besök....!
Nej, detta duger inte! Måste sätta fart med att laga mat....
Ha en skön kväll, å sköt om er!
Kramar Ullis

6 kommentarer:

 1. Vilka fina hönor ni har. Vill också ha...Skulle vara så roligt med egna ägg. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Här på västkusten ligger snön och isen fortfarande kvar.
  Har alltid drömt om en hönsgård, tyvärr är jag ensam om det i familjen.Jag får njuta av dina gullisar.
  Kram/Ann.

  SvaraRadera
 3. Du är i gott? sällskap när det gäller snödjup! Hugaligen, det kommer att ta tid innan dessa mängder smälter bort. Nej, några vårtecken har jag inte sett till!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. En hönsgård - wow!

  Jadu det är bäst att bestämma sig för att det är härligt med snö, annars blir man ju knäpp!

  Jag har njutit av snöbollskrig idag, riktigt kul!

  SvaraRadera
 5. hej där! är med avis på dom som har vår, här är det snö till midjan uuuuuuu!
  vilka pullor, guuu en dag ska jag med ha höns, såååååå härligt!!!
  varmkram lotten

  SvaraRadera
 6. Nädu både i Gbg och på österlen så syns det ingen vår eller blommor ännu,,tyvärr

  SvaraRadera