söndag 14 mars 2010

fortsättning...

...av rapport från Rum och Trädgård:
Vad ska man säga? Den är inte lika stor och innehållsrik som nordiska trädgårdar som går av stapeln om en månad fast då i Älvsjö...men eftersom trädgårdsabstinensen var SÅ svår så kändes denna tur till storstaden som en riktig energi kick! Med mig hem fick jag en del fröer samt en kruka som ser gammal ut förutom det jag nämnde igår...
Till min uppstammade myrten!

Annars kan jag sammanfatta mässan med orden: Trevlig, lagom och dålig mat? Förklaring av det sistnämnda... jag menar ceasarsallad för 95 spänn exklusive dryck...å det var inte ens kyckling i som det enligt mig ska vara i en ceasarsallad utan endast salladsblad, kräftstjärtar och några få brödkrutonger... uselt!
Men men... vi hade trevligt ändå och den rejäla frukosten vi hade med oss gjorde att vi trots uslig mat stod oss hela dagen....

Montrarna; Hannus 'in våribus'...ljuvlig, som alltid när den herrn är inblandad!
Rappnes; tja trevlig, skulle säkert uppskattas av barn men ej något jag skulle vilja plagiera till min egen trädgård...
Hasselfors garden visade på ett nytt koncept- växt/lusthus kombinerat med redskapsskjul...läckert och mycket praktiskt! Ok jag är partisk...bor bara en halvmil från Hasselfors...och pyntet (det shabbiga) i montern är framtaget av min vän Mats från Hemsjöns gårdsbutik, å dessutom åkte jag med Katharina, Mats fru...men det spelar ingen roll...Montern var BÄST!'framsidan' av växt/lusthuset från Hasselfors garden.
Visst kan jag tänka mig en sådan oas...

Det som fascinerar mig en hel del är allt detta jobb som läggs ner på att bygga dessa montrar...för 4 dagar...imponerande!
Annar var jag inte jätteimponerad av planteringarna och installationerna i mässhallen...
börjar undra om jag är för kräsen?!

Dock kan jag tycka att några exempel på detaljer är värda att visa;
tulpaner, i närbild och i mängder....mmmm....


Blekblå riddarsporre, det gällde att krypa nära för att se skönheten för helhetsintrycket gjorde mig inte så imponerad...

Slutsats; en trevlig dag med inspiration i lagom dos...finns en del att önska men jag tänker som sådant att den 'riktiga' (förlåt Kista) trädgårdsmässan väntar runt hörnet (nordiska trädgårdar)... och däremellan mässan nästa helg i Örebro...(hua, brukar inte vara värd namnet trädgårdsmässa men optimist som jag är kanske de har lyckats i år?! Vi får väl se om det bär av ditåt nästa fredag?! Rapport följer!)
Ha nu en trevlig och avkopplande söndag!
Kramar till er alla Ullis

6 kommentarer:

 1. Jag har aldrig varit till Kistamässan, men den låter ju som besöksvärd! Får väl bli nästa år då. Då kanske vi ses på Örebromässan, jag är där med Rosengården i Bergslagen och så gör vi så klart reklam för Svenska Rosensällskapet! Tjoa till om du passerar, lova!

  SvaraRadera
 2. Ok Rosnettan, jag lovar att tjoa till om jag passerar!
  Kramis Ullis

  SvaraRadera
 3. Vad det är bra att kunna kika runt på alla bloggar och få mässrapporter! Det känns som om man inte missat mässan helt, fastän man fysiskt är långt bort:)

  Ha en fin söndag

  Rebecca

  SvaraRadera
 4. Men, vilka underbara tulpaner, speciellt de röda med "fransar"!
  Är du inte med i Vårteckensutmaningen!
  Du, som verkar ha en så fantastisk trädgård!
  Gå in på min blogg, så kan du klicka på den gröna ovalen och kolla?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Jag bodde ju mittemot mässan i Älvsjö tidigare och sprang där så ofta att jag tröttnat på den. Gillar INTE lokalerna som är opersonligt stora, skulle nog gillat den här i Kista bättre.
  Nu ska jag sluta blogga för att gå in på Hasselfors hemsida och titta om dom lagt ut några bilder på det kombinerade växthuset.
  Det jag såg här gjorde mig sugen igen - och det var en söt liten vit bänk på bilden också!

  SvaraRadera
 6. Jag besökte också Kistamässan, fast idag. Jag tänkte att jag skulle ha en liten "mäss-aperitif" innan det är dags för Nordiska Trädgårdar. Men nu kommer det roligaste av allt. Den vita bänken du visar på din bild tittade vi på. Vi letar nämligen efter en bänk (som måste klara att stå ute i regn och sol) till min vita rabatt. Vi frågade på Hasselfors och då berättade dom att den kom från Hemsjöns gårdsbutik. Då den låg i Örebro så kände vi att det var för långt bort. Och så får jag se en bild på bänken här och ... så känner du dessutom dom som har gjort den. Vilket sammanträffande. Har lagt upp länken bland mina favoriter. Kanske blir det ändå en tur till Örebro i vår. Det är ju faktiskt bara ett par timmars bilresa från Södertälje där jag bor.

  SvaraRadera