tisdag 15 juni 2010

Nu kan de komma!För nu har jag gjort klart för plantering av avenbokshäcken!
Har sågat och sågat och sågat lite till...torvblock är ett spännande material att arbeta med. Jag gillar det skarpt! Tycker dessutom att det blir snyggare med åren, när mossa börjar växa på dem...mmmm...fint!


Det var (konstigt nog) lättare att gräva än jag trodde med tanke på att det är en jättetall bara fyra meter från området som skulle grävas ut, det var bara på två ställen som spettet fick tas fram...
Lite rötter var det och några större stenar som sagt men ....
Nu är det klart!
Så jag hoppas att plantorna kommer snart!

Annat rart som blommar i trädgården just nu;

Tremastarblomma, Tradescantia Andersonia

Bondpion; Paeonia officinalis 'plena'

Irisar av diverse olika sorter...
bilden högst upp och ovan.

Bäckanemonen, Anemone rivularis.

Och inomhus på glasverandan blommar citronen;
Hela rummet var fylld av väldoft, jag har varit framme och duttat med pensel, så nu håller jag tummarna för att det ska bli frukt, tänk vad häftigt om man kan skörda egenodlade citroner!!!!

Må väl alla rara!
Kram Ullis

2 kommentarer:

 1. Oj, vad du har jobbat! Det kommer att bli jättefint! Underbart med blommande citronblommor. De doftar ju så underbart. Nu längtar jag tills vi har byggt vår vinterträdgård, så att jag också kan få njuta egna citroner:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Jahapp, du har det bästa kvar - att plantera avenbokshäcken! Det finns ju inget roligare, i alla fall när man förberett så fint som du har gjort!!
  Själv var jag ute i regnet (!) kvart över sex (och jag är nattmänniska) i morse för att plantera några plantor jag fick igår kväll.
  Sen började det ösregna, verkligen vräkte ner, så det var bara att gå in igen och ägna sig lite åt firman.
  Men.....på eftermiddagen var jag ute igen och fick åtminstone lite gjort från den långa checklistan jag har på saker som MÅSTE göras innan måndagen och Öppen Trädgård. Man är förmodligen inte riktigt klok, men kul är det!"

  SvaraRadera