måndag 7 juni 2010

Sura miner

kan man drabbas av ibland, särskilt när man tror att man köpt en viss sort men det visar sig att det är något helt annat!

Denna papaver orientale är inköpt som 'Pattys Plum' men jag lovar, det är det inte. Men inte blir det bättre för att man går och surar över fel färg på vallmon, bara gilla läget och den passar ju trots allt in brevid den självsådda lilla sibiriska vallmon...

Annars gläds jag åt att snödroppsträdet överlevt vintern och dessutom bjuder på supersöta droppar längs med grenen;

Halesia monticola 'vestita'

Aklejorna dansar i rabatterna, från början hade jag namn på dem alla men de har med åren korsat sig med varandra och nu ser ingen ut som originalet men vad gör det? De är ju så fantastiskt söta!
Även Ullungrönnen Sorbus ullung 'dodong'blommar med stora vackert vita blommor, men de bjuder minsann inte på någon väldoft...luktar snarare lit äckligt unket med en dragning åt kattkiss men man kan ju njuta med ögat istället för med näsan...

Njuter av väldoft gör jag iallafall av buketten med syrener som står i köket, vattnar man dem med varmt vatten står de sig lite längre...

Ha det gott alla rara!
Kramisar Ullis


5 kommentarer:

 1. Grr, visst blir man sur! Vi köpte en vit vinbärsbuske och döm om vår förvåning när alla grenar utom en bära röda bär! Hur konstigt som helst! Vackra aklejor du visar:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Oj! En snödroppsträd! Mmmmm! Måste vara alldeles underbart att se den blomma! Grattis till ett underbart träd!/Anja

  SvaraRadera
 3. Snödroppsträdet med sina vita blommor ser väldigt vackert ut! Har aldrig hört om det tidigare! Mycket fina växter du har i din trädgård!
  Visst är det irriterande när man får något helt annat än man tänkt sig, sånt händer ibland! Resultatet kan bli fint ändå! Mina vallmo har bara knopp än!
  Ha det gott!!
  //Margot

  SvaraRadera
 4. Ulungrönn "upptäckte" jag i höstas, ville köpa en nu till våren, bra att du påminde mig i ditt fina inlägg.
  Ser att du anslutade dig min blogg, så hittade jag till dig ;O)
  Hälsningar, Petra B.

  SvaraRadera
 5. Tänk att det är så ofta man får fel färg/fel namnsort. Fast det är klart, det är ju levande växter vi håller på med - då kan det gå så illa tydligen.
  Det värsta exemplet jag hört är en väninna som nu i flera gånger köpt vita, rosa, röda, svarta osv. liljor på Älvsjömässan, men det är ALLTID orange! En färg som kanske inte riktigt passar in i en romantisk trädgård. Jag lovar, hon kommer aldrig mer att handla från den firman!!

  SvaraRadera