fredag 4 juni 2010

surjordsparti i solsken

Oj, vad jag njuter av solsken och varma vindar. Tror att växterna gör likadant iallafall om man ser till hur mycke de skjuter i väg i höjd. Har nu spenderat ca 4 timmar i trädgården, på 'alla fyra' rensandes och planterandes... fick en liten leverans från odla.nu idag, hade beställt små perenner i tre-pack. 2 Olika höstanemoner; Andrea Atkinson samt Margarethe, salvia neomorosa 'ostfriesland' samt vitt ormöga så dessa har kommit i jorden.
Har behövt vattna en hel del oxå, det börjar bli torrt i rabatterna.
rhododendronpartierna är så underbara nu, det blommar för fullt...
azaleornas väldoft sprids i hela trädgården.
Jag njuter för fulla muggar när jag arbetar i trädgården!


Många tänker på rhododendron att det är en uttalad norrside växt, ni vet, riktigt djup skugga...
men det finns faktiskt många rhododendron som hellre vill ha sol än helskugga.
Och alla azaleor föredrar ju sol!
Det viktigaste är att de inte torkar ut utan man måste hålla partierna fuktiga, å det gäller både rhoddisar och azaleor.
Må väl alla rara!
Kram ullis

2 kommentarer:

  1. 'Molly Sanderson' minsann! Tack för den infon! Älskar att veta vad allt mitt vackra heter, men glömmer för fort! Hoppas på att bloggen ska hjälpa mig att minnas och hålla ordning:) Vackra rhododendron du visar! Ha det gott, Charlotta

    SvaraRadera
  2. Precis som dig har jag tagit hem lite växter från Odla.nu. Kunde inte låta bli när dom skickade ett mail och sa att det var REA och att man fick nävor om mman beställde för si och så mycket. Det slutade naturligtvis med att jag handlade fler nävor samt en del annat så jag kom över den magiska 400;. gränsen. Man är inte riktigt klok egentligen!
    Rhododendron och Azelor är nog det enda jag inte ska satsa på här, vi har alldeles för kalkhaltig jord och dessutom passar dom inte riktigt in i naturen. För det är ju där dom ska växa om man kollar specialisterna. Under träd och i halvskuggiga skogsbackar - inte på mager torr kalkhaltig hällmark i stekande sol inte!

    SvaraRadera