måndag 29 november 2010

2011

...års perenn är Hosta!
Tjoho, det är så kul för jag gillar Hosta, i alla dess former och färger (ok då, inte kikhosta, rethosta eller högfärdshosta)
Äntligent (!) ett bra val till årets perenn i mina öron!
Visst är det fler än jag som gillar dessa fantastiska växter med otrolig mångfald vad gäller bladform, färg och storlek (sniglar tex...) men de glömmer vi nu, kan ju alltid hoppas på en riktigt kylig (?) vinter så de otäckingarna fryser ihjäl... fast jag ska villigt erkänna att jag inte har några problem med sniglar, har aldrig haft en mördarsnigel inne i trädgården, så jag är nog lyckligt lottad!
Nog pratat om Hostor för idag, längtan till nästa säsong är redan svår, måste säga att jag redan är trött på snö, blåst och kyla! Och december har inte ens börjat ännu, hur ska det gå?
Imorse visade termometern på minus 15 grader och det är FÖR kallt!
Trots det kyliga vädret var vägarna glashala... och nu vid halv sex-tiden var det fortfarande såphalt på vägbanan, inte kul!
Det värsta är att vissa bilförare tycks tro att man ska hålla samma hastighet som om det vore barmark och absolut inte halkigt...
Tycker inte om när vissa kör som idioter och riskerar, inte bara sina egna liv, utan också mitt och alla andras som vistas i trafiken!
Nåväl, jag kom hem med livet i behåll...
Ha en skön (om än kylig) måndagskväll!
Själv ska jag sätta mig framför kaminen och mysa en stund!
Må väl, Kram Ullis

2 kommentarer:

 1. ...att som medlem i Trädgårdamatörernas HIH-grupp så är jag naturligtvis väldigt glad över att Hosta är årets perenn. Köpte en massa kul sorter i våras från England när jag tog hem lite roliga Hemerocallis. En del av dom har tagit sig riktigt bra, andra växte lite dåligt så det ska bli kul att se om dom överlever den hemska LÅNGA vintern!

  SvaraRadera
 2. Trevligt att Hosta är årets perenn, älskar Hostor har samlat på mig ca 40 olika.
  Det finns hur många som helst.

  Här skiner solen och värmer ett fruset hjärta.
  -10 grader och kylan kryper längre ner till natten.
  Ann.

  SvaraRadera