torsdag 25 november 2010

äntligen dax...

...för lite ljusglimtar i vintermörkret!
Nu när dagarna är som kortast är det tid för adventsljusstakar, kransar och stjärnor att lysa upp i våra fönster! Känns bra att november snart är slut och vi går in i julmånaden december- det innebär ju att det snart är nytt år och med den 'hopp om en snar vår'!
Och lagom till jul brukar de första frökatalogerna dyka upp i brevlådan, alltid lika efterlängtade!
Vilka är årets 'frönyheter'? Vad ska jag beställa? Oh, jag längtar!
Men det är inte riktigt dax för fröbeställningar ännu, först ska vi fira några adventshelger och sedan jul med allt vad det innebär!
Idag har jag 'ledigt' från praktiken, fast ett par steamade föreläsningar ska jag hinna med mellan advenspyntningarna...
Nästa vecka ska jag gå med en anestesisköterska för att se hennes arbete under operationen, anestesi och operationssjuksköterskan har ett gemensamt arbete med att 'lägga' (positionera) patienten rätt på operationsbordet, det får inte bli några tryckskador eller knöligheter under patienten som kan leda till smärta och obehag! Viktiga delar att lära sig för vi är ju trots allt ansvariga för patientens välbefinnande under operationen!
Här snöar det lite då och då, det ligger ett vitt täcke över trädgården, inte så mycke men lagom så det täcker vilket ju är bra nu när SMHI lovar ett tiotal minusgrader de närmsta dagarna.

Inne i fönstret i matrummet har jag knopp i både citronplantan och kalamondiplantan som jag köpte från
odla.nu i våras. Citronplantan har sett ynklig ut och tappat nästan alla blad men nu verkar det som om den fått 'nytt liv' och satt knopp, och det är ju jag glad för, för är det en doft som jag älskar så är det doften från blommande citrusväxter, helt oemotståndlig!

 
tror att denna glasboll med belysnins gör sig ännu bättre närmörkret faller utanför...

en liten rar trådängel mitt i hoyahjärtat..
Idag har jag (äntligen) fått upp hyllan ovanför mitt köksfönster
har ställt upp mina ärvda kryddburkar, blev riktigt bra- jag är nöjd!
Nu ska jag ta en sväng med dammsugarn medans det är lite dagsljus kvar,
må så gott alla rara
kram Ullis

1 kommentar:

  1. Hej Ulrica !
    10 November skrev jag i DIN GÄSTBOK,nu skriver jag här.Blomknoppar på citronväxten, det har jag aldrig fått på min, tror jag skrivit om den förut, jag brukar klippa ner den varje sensommar, för den växer så de blir för långa grenar, står ju i köksfönstret har ljus så det räcker,börjar tröttna på den,men näns inte kasta bort den heller.

    Kram Mi

    SvaraRadera