tisdag 4 maj 2010

Hej alla rara!
Idag har jag haft känningar av vad jag misstänker är gallsten, mindre roligt kan jag meddela, förhoppningsvis ger det med sig av sig själv för sjuksköterska som jag är vill jag ju inte uppsöka någon doktor...!(annat än i absolut nödfall... å där är jag inte än!)
Trädgårdsmässigt har det inte hänt något alls...eller rättare sagt; jag har frångott mina principer om att alltid ta en sväng i trädgården varje dag för att kolla in vad som skett...men efter arbetsdagen på sjukhuset drog jag vidare till Hemsjön för en kurs om Jord, jodå ni läste rätt...
Faktum är att det kom en kvinna från Hasselfors garden och pratade och föreläste om deras jordprodukter. Riktigt intressant faktiskt. Ni vet, jord är inte bara jord.... det är en hel vetenskap och kanske har jag lärt mig en liten del idag iallafall, förhoppningsvis så att jag ska klara av att rekommendera rätt slags jord till rätt ändamål för de kunder som kommer till Hemsjön och handlar växter och förhoppningsvis då även jord och andra Hasselforsprodukter.
Hon pratade också om deras trädgårdslider, ni vet det där snygga växthuset som kombineras med redskapsbod....

bild från Kistamässan
Det är så himla snyggt!!! Vill ha ett!!! eller egentligen två ihopbygda, fast jag ska nog vänta ett tag till för det kommer nog att komma fler kombinationsmöjligheter (gud vilket ord...)såsmåningom, och om jag får önska så skulle jag vilja ha ett bredare och längre lider än det största de saluför idag....nåja, den som lever får se....

Utanför mitt köksfönster har prydnadskörsbäret: Rosensky stora knoppar, blir det varmt tror jag att det kommer att explodera i en underbar 'sky' av rosa blommor...ljuvligt...!!
Ha det gott!
Kramis Ullis

3 kommentarer:

 1. Med risk för att låta präktig och tjatig - men nässelte är väldigt urindrivande. Kanske kan det hjälpa mot dina känningar?
  Det där växthuset från hasselfors ger verkligen ha-begär.
  Eva

  SvaraRadera
 2. aj aj aj nu tycker jag synd om dig. Jag hade det när jag var gravid och fy så ont det gjorde. Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du känner dig bättre i morgon?
  För övrigt ser jag fram emot att kunna konsultera dig i alla trädgårdsfrågor som dyker upp... (skämt!).
  Kram,Monica

  SvaraRadera