måndag 31 maj 2010

Lands 'öppna trädgård'

Igår fick jag telefonsamtal från tidningen Land, de undrade om inte Blomsterbo (och jag) ville vara med i deras Öppna trädgård den 18 juli,
 -kan jag väl, svarade jag...
Ooops, det är ju snart...


Hur ska jag hinna med allt som ska göras? Någon som vill hjälpa till? Typ med spaljeésnickeri, golvläggning, allmän ogräsrensning och lite annat smått och gott som jag inte hinner med...?
Kvinnan som ringde sade att jag kunde tänka på detta arrangemang som en generalrepetiton inför RST´s satsning i august; 1000 trädgårdar där jag ska vara med...
Nästa Oops, det hade jag ju nästan lyckats förtränga, på något vis kändes det så långt bort...hela semestern var ju innan det datumet så jag hade ju liksom räknat med att hinna jättemycke innan dess.
Men, de som kommer får väl helt enkelt ta Blomsterbo som det är...lite lagom orensat kaos....

Kanske är det det som är tanken att visa upp en 'vanlig' trädgård som en outbildad ( iallafall inom trädgård)självlärd, heltidsarbetande mamma i sina bästa år spenderar sin fritid i?
Ok, Blomsterbo kanske inte är 'vanlig' trädgård, jag menar, det är ju jag som bor här...
en heltokig samlare som inte kan få nog av växter!
Men alla som vill komma och titta på mitt 'livsverk' = oordnade kaos är välkomna, både den 18 juli och den 8 augusti.
Må väl alla rara!
Kramar Ullis

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du ska vara med! Det kommer alldeles säkert gå jättebra! Ogräs har ju alla i trädgården så det får man se bort från och njuta av allt fint istället!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 2. Jo du, man vet inte vad man har gett sig in på när man säger; "Det kan jag väl, men här är ju inget märkvärdigt att se....."
  Jag hade en visning för 2 år sen och veckan innan jobbade både jag och gubben nästan dygnet runt, allt skulle vara tiptop. Inte ett ogräs skulle få finnas! *ha, ha*
  I år ska jag ta det betydligt lugnare men ha hela 3 visningsdagar under Gotlands Trädgårdsvecka. Mån & tis innan midsommar plus att det ringde en dam från Trädgårdssällskapet och undrade om dom kunde komma på onsdagen. OK, är man ändå i farten så är man!
  Och precis som du ska jag vara med på 1000 Trädgårdar den 8 augusti. Endast en vecka efter det man kommit hem från semestern. Hur dum får man vara!?
  Fast ärligt talat är det ju så fantastiskt kul att visa sin trädgård för andra intresserade, alltså ställer man upp igen mot bättre vetande!!!!!

  SvaraRadera
 3. Så trevligt!
  Visst är det lätt att känna pressen, allt ogräs ska bort, allt ska vara tipp, topp... men det är glädjen till trädgården som vi besökare vill se.
  Ogrässökare kan stanna hemma.
  Lycka till!
  Ann.

  SvaraRadera