söndag 16 maj 2010

RhododendrontiderNu börjas det, ja, alltså rhododendronblomningen. Den första slog ut igår i sommarvärmen, idag hukar den lite eftersom temperaturen sjunkit till måttliga 13 grader. Men vacker är hon Rhododendron Blewbury:Även Scarlet Wonder och Mother Grear har börjat veckla ut sina knoppar. Den första av de två är väl ingen jättesensation, blir lätt ful i bladen, och tenderar att blomma mer och mer sparsamt ju äldre den blir. Kanske att jag skulle flytta på henne till ett ställe med lite mer djupare skugga, just nu står hon i norrläge men det är en del sol framförallt på eftermiddagen.


Mother Grear


Här ser ni den sidenmatta svarta diabasen som jag ska ha i mitt stenparti... samt en frösådd rhoddis.
Och på bilden nedan den blivande Hostarabatten:

Kommer att få plats massor med Hostor.....
I Like!
Ha det bra!
Kram Ullis

4 kommentarer:

 1. :-D Jag ser en Hosta rabatt i vardande... då kan man bara storle...:-D

  Ha det gott Ullis!

  SvaraRadera
 2. Rododendron verkar trivas här nere i vår magra jord - vår granne har en som är säkert 10 m i diameter och c:a 4 m hög. Jag håller mig till mindre varianter. Men det är en härlig tid när de blommar!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Oj, många funkior blir det - snyggt! Vilken superväxt det är - favoriter!

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Vilken fin rhododendron 'Blewbury'. Den är väldigt lik min R. 'roxieanum', det syns både på blommorna och bladen på ditt foto att den är en av föräldrarna till 'Blewbury'. Den sidenmatta diabasen gillar jag.

  SvaraRadera