söndag 16 maj 2010

Hosta, värme och datastrul...


...kan det bli bättre en lördag när man är ledig?
Jag menar, först ösregn sedan kom värmen som en tryckande våg, man riktigt kände hur temperaturen ökade och därefter kom solen. Kvicksilvret steg med 11grader på en timme! Snacka om värmebölja! Och inte gnällde jag inte, nej av med fleectröjan och fortsatte jobba i strålande sol. Och så mycke jag hann med, grävde om en stor igenväxt rabatt som var full med brunnäva, geranium phaeum och sågade till torvblockskanter. Fyllde på med ny jord och planterade fullt med Hostor i olika storlekar...

Sedan gick jag vidare och rensade en lååååååånnnnnnggggg surjordsrabatt. Hann även med att beskära (nästan) alla rosor, usch, det var inte så kul. Vintern har gått mycket hårt åt rosorna i år, tillochmed Flammentanz har frusit ner helt och hållet. Men nu är det gjort och visserligen fick jag en del rivsår på underarmarna men det var det värt....ska väl synas att man jobbat, eller?


Hann faktiskt med en tripp till Mats och Katharina i Hemsjön också, skulle måla några skyltar till parkeringen och då visade Mats tecken på kreativitet, av tre gamla nocktegelpannor trollade han fram en superhäftig och snygg (tycker jag) blommkruka så den + ytterligare 1 står nu vid parkeringen och pryder sin plats. Jag kunde dessutom, äntligen, bestämma mig för vad jag skulle ha för grus runt växterna i mitt stora stenparti, det blev, tillslut, sidenmatt svart diabas. Ni ska få se såsmåningom hur det blev, men jag lade iallafall in en beställning på en storsäck med detta snygga grus, tror att det kommer bli bra och lyfta fram växterna på ett fint sätt.

Vårkragen lyser som en sol där i dammrabatten.
Magnolian Leonard Messel har börjat veckla ut sina sidentunna rosa blomblad, det växer så det knakar och nästan alla träden har börjat grönska. Blomsterbo blir till en grön oas (visserligen med massor av rensning och beskärning kvar men ändå)
Så till datastrulet, ni som är uppmärksamma har säkert sett att min besöksräknare har lagt av...vet faktiskt inte vad felet är, har försökt installera om den men får det inte att fungera, någon som har något bra tips? eller som kanske vet var felet är, hör gärna av er till mig....!
Nu ska jag gå ut i trädgården, moder natur har för någon timme sedan slutat vattna min nyplanterade hostarabatt så det är dax att fortsätta i galenskaperna ute!
Hoppas ni får en riktigt fin söndag, alla rara!
Kramisar till er!
Ullis

2 kommentarer:

  1. Vilken häftig blomkruka! Kul med nya idéer! min förra besöksräknare la också av plötsligt (nu kommer jag inte ihåg vad den var ifrån) Men skaffade jag en ny på Susnet:
    http://susnet.se/tjanster/. Den funkar jättebra och man kan börja räknaren där man var.
    Ha det bra nu! / Irene

    SvaraRadera
  2. Vad kreativt med blomkrukan, skall genast gå ut och se om jag kan få till en liknande. Tack tack för tipset. Ha en fin söndag/Gela

    SvaraRadera