torsdag 6 maj 2010

Grönare gräs på andra sidan?

Hej alla rara!
Vad säger ni om mossrivning, är det något ni pysslar med i er trädgård?
Blir gräset grönare efter mossrivning eller är det bara onödigt jobb, ska man kanske acceptera den mjuka mossmattan som blir istället för smaragdgrön gräsmatta?
Mossa är ju iallafall mjukt att gå på?!


Jag river mossa i min gräsmatt, tycker faktiskt att det är ganska kul...
Har en elektrisk mossrivare som jag vunnit på ett lotteri som trädgårdsamatörerna hade för flera år sedan, den är superbra! Skottkärra på skottkärra fylls med mossa...
visst ser gräsmattan lite tilltufsad ut första dagarna men sedan sätter den fart!

När man, som jag, har massor med träd som skuggar blir det naturligt mossa i gräset. Och jag ogillar bekämpningsmedel så då river jag mossa med min mossrivare, och faktum är att gräset blir grönare efteråt!

Idag har jag spenderat merparten av dagen ute i trädgården, jag har planterat 80 granplantor som ska bli en häck, jag har rivit mossa....haft ormterapi (vilket innebär att jag stått och tittat på en orm (snok) som simmade i min dam) ja, jag stod och tittade, skrek bara lite först och därefter insåg jag att ormen inte brydde sig ett dugg om mitt skrik... jag tillochmed fotade ormaset....någon spade hade jag inte tillhands och dessutom hade jag aldrig mig vågat ner i dammen på jakt efter den ringlande otäckingen.
Måste erkänna att jag är stolt över mig själv som inte "rev upp himmel och jord" eller sprang in i huset och låste dörren, utan lungt (ok, pulsen låg väl på 120 minst)stod kvar och fobitränade.
Jag tänker inte visa någon bild på ormen här i bloggen, vet att åtminstonde en skulle bli tokig och skrikande springa från datorn (Birgitta K) så det räcker nog med ormsnack nu...!

Visar en bild istället på en sötnosig vårljung:Å vad säger ni om detta bladutspring, är det inte vackert så säg?


Acer palmatum 'Katsura'...ljuvlig!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kramis Ullis


2 kommentarer:

 1. En sån läcker sippa du har!!!!
  Ha en finfin dag,
  lydia

  SvaraRadera
 2. Jo, förr hade vi en mossrivare och jag tycker nog, att det funkade bra. Funderar på att skaffa en ny, för vi har stora skuggande träd på tomten och då blir det mossigt!
  Vad är det för en vacker blomma du visar i ditt inlägg?
  Och så lönn igen - som jag inte kan ha här...suck!
  Kram, Monica

  SvaraRadera