tisdag 11 maj 2010

trött Tv-kändis

...nejdå, jag bara skojar! Iallafall om det sista; TV-kändis...men trött är jag dock. Sista veckorna har det gått i ett, har knappt hunnit runt i min egen trädgård utan farit mellan jobbet på sjukhuset och projektet i Hemsjön
men nu idag är (nästan) allt klart, vi har handlat de sista blommorna, planterat alla växter i visningsträdgården och C-TV (lokal tv) har varit där och filmat och gjort en intervju med Mats. Själv håll jag mig undan, tycker inte om att vara med på varken bild eller film.... men tror att jag fastnade på film medans vi satt och fikade i cafédelen men sedan ska det ju klippas och redigeras så förhoppningsvis syns jag inte i den färdiga produkten!
Hittade finfina murklor i gruset i pergolan, fast jag plockade inte bort dem utan de får stå några fler dagar och växa till sig....

Måste ju få visa mina söta små nya 'familjemedlemmar'
3st små kycklingar som kläckts från mina hönsägg. En go arbetskamrat har nämligen skaffat äggkläckningsmaskin så då lämnade jag några ägg till henne och här ser ni resultatet, en gul och två svarta små sötnäbbar!

Gjorde faktiskt några fynd igår oxå, min jobbarkompis och jag var till en nystartad plantskola och tittade lite, jag kunde ju naturligtvis inte avstå från lite shopping; köpte en buxbumpyramid , en salix helvetica på stam som ska ersätta den snöskadade sälgen som står ute på ön i dammen, en fylld smörblomma (nästan ett ogräs, jag vet...) och en geranium 'espresso'. Ska förhoppningsvis hinna med att plantera dessa fynd imorgon innan jobbet... hoppas bara att det kunde bli lite varmare i luften så man inte fryser ihjäl!

Nu ska jag gå en sväng i min egen trädgård, tänkte gå till dammen och kolla om snoken är kvar, fick nämligen ett sms om att en granne tillika arbetskamrat kanske hade kört ihjäl ormen idag, hoppas det... så slipper jag de bekymret. Hon var dock inte säker för hon vågade inte gå ut och kolla!
Fortsättning följer...
Ha en bra kväll!
Kramar Ullis

2 kommentarer:

 1. Murklor, ja, jag gillar att plocka svamp, men jag har aldrig vågat mig på murklor...
  De kan ju vara giftiga om man inte behandlar dem på rätt sätt...
  Kycklingarna är jättesöta, men snoken - brr!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du fick tre kycklingar!
  Mariana

  SvaraRadera