lördag 8 maj 2010

Som Pippi Långstrump...

...har jag i eftermiddag gått och vattnat nyplanteringar i regnet. Faktum är att hon inte är så tokig, den goda Pippi utan ganska smart som vattnar när det regnar. Man vet ju liksom aldrig hur mycke regn det kommer eller om det räcker för att nyplanterade växter ska bli glada och pigga!


Det var uppe vid Hemsjöns gårdsbutik som jag vattnat, planteringen börjar ta form och tur är väl det eftersom öppningen är på torsdag Kristihimmelsfärdsdag. Jag trodde ju (i min enfald) att vi hade måndag, tisdag och onsdag på oss, men se det kunde jag se mig i stjärnorna efter. Mats har nämligen lovat någon lokal-tv att komma på tisdag för att göra ett reportage och då måste ju allt vara klart... vilket innebär att jag nog får plantera de sista perennerna sent måndag kväll (tur att kvällarna är ganska ljusa och förresten finns ju pannlampor...!) för på tisdag morgon ska vi till en annan grossist och hämta lite ettåringar, kryddor mm....
Börjar känna mig lite stressad över att jag inte riktigt hinner med allt...
men det ordnar sig alltid, det brukar det ju göra!

Ute i min trädgård Blomsterbo börjar det bli riktigt grönt, lönnen blommar och jag gillar den blomfärgen så 'ljusgulgrön'...ja, ni vet vad jag menar....?
Även andra knoppar börjar utvecklas till fantastiskt bladverk. Till exempel Katsuran, Cercidiphyllum japonica,  i bilden överst. Fantastisk rost-röda små blad... Det är en trevlig växt som jag gillar mycket, underbart bladutspring, vackert växtsätt och en helt makalöst vacker höstfärg! Jag har några olika Katsuror i min trädgård, dels den 'vanliga' sedan en rödbladig och en hängvariant: 'pendulan', alla lika fina.

Acer shirashiwanum aureum, den gula solfjäderslönnen ser ut att ha klarat den hårda vintern bra, den ståtar med stora vackra knoppar, kommer nu bara lite värme så exploderar dem.....

Bokarna i Blomsterbo ligger lite efter i knoppstadiet ännu, mer värme behövs för att de ska slå ut sina snygga blad. Släktet bok, Fagus är ytterligare ett släkte som tilltalar mig, tror att jag har 18 st olika sorter...
Å, ni kan väl aldrig gissa att det finns några på vill-ha-listan oxå...!

Men Magnolians knoppar är ännu duniga och slutna, det känns som om det är något senare än det brukar...men så har vi ju oxå haft en lång vinter och en kall vår och som ordspråket säger:
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge....
Nu i kväll ringde det en dam som var ordförande i en trädgårdsförening i Roslagen, de ville komma till min trädgård i juli.... en hel buss med trädgårdsentusiaster....hjälp....min trädgård som jag inte hinner med att göra i ordning....ogräs till tusen...och snön som saboterat massor som jag inte hunnit bygga upp- spaljeér, växthus... you name it....!
Fast lite stolt och smickrad blir jag ju, att någon hört talas om min 'lilla' trädgård och vill komma och titta....
jaja, det är väl bara till att sätta fart så att Blomsterbo kan visas upp!
Bäst jag går ut och börjar!
Må väl alla rara!
Kramisar i mängder till er alla!
Ullis6 kommentarer:

 1. Hej Ullis.
  jag har en fråga om hammocken som din svåger har. Tillverkerkar han dessa och säljer eller är det endast detta exemplar? Jag skulle gärna köpa en hammock men först när pergolan är färdig.

  hälsningar Nina

  SvaraRadera
 2. 18 olika sorters bokar??? Och så allt därtill som du redan berättat om??

  Flås! :-)

  Nog förstår man att trädgårdsföreningen i Roslagen är vilda på att komma och titta! Strunt i ogräs och halvfärdiga projekt - sånt har vi allihopa - men några 18 olika Fagusar har vi INTE allihopa!

  SvaraRadera
 3. Just nu önskar jag att jag var medlem av trädgårdsföreningen i Roslagen...
  Såå kul (och lärorikt!!!) det hade varit, att se din fantastiska trädgård i verkligheten!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Oj, vad mycket spännande växter du har i din trädgård. Får nog sätta av en lååång stund här.

  Jag hade också tänkt att vattna några flyttade växter i regnet idag men det var för kallt, så jag får göra det imorgon...
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 5. Vad kul!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Å alla rara,tack för era kommentarer; jag suger åt mig av ert beröm!
  Nina: Anders tillverkar hammockar på beställning så det är bara du ringer och talar om när du vill ha den!
  Kram Ullis

  SvaraRadera