torsdag 13 maj 2010

Säsongsöppning!

Tjingeling!
Så var det dax för säsongsöppning i Hemsjöns Gårdsbutik, trots regn och molntunga skyar gick öppningen ganska bra. Regnet strilade vid öppningen kl 11 men sedan slutade det och det var uppehåll resten av dagen. Visserligen "lös" solen med sin frånvaro men ändå.
Det kom lagom med folk, vi hann med både vid kassan och i caféet.
Många shoppade och mycket beröm för visningsträdgården fick vi!
Jag suger åt mig som en svamp!!!
Alltid kul när folk uppskattar det man gör!

Rostiga rabatten!

Vita rummet!
(bilderna är faktiskt några dagar gamla, hade glömt kameran hemma idag... fast jag måste tillägga att det var finare idag när det var blommor lite överallt!)
Igår fick jag besked om att jag vunnit 1000kr i Granngårdens bloggtävling om bästa tipset för att få fina rabatter,
mitt tips var så här:
Mina svarta, jordiga tips för trädgårdsodling är att jobba med naturen inte emot och att använda välkända märken av jord och andra produkter som innebär kvalitet. Jag köper inte jord i matvaruaffären där man ofta kan få 5 säckar för en hundring, den jorden är bara 'skräp' och kan på sin höjd användas till utfyllnad i ett hål men är inget att plantera växter i. Sedan gäller det ju att plantera rätt växt i rätt slags jord, man måste ta reda på vad växten kräver, ska den ha torvrik jord med lågt pH eller sandblandad jord, gillar den kalk... osv. För att få fina rabatter och blomlådor krävs lite omtanke både när det gäller val av jord som val av växter.


Ganska simpelt egentligen, men jag tror att många blandar växter 'hej-vilt', kanske växter med olika krav på jordmån, ph, och lägen, och blir sedan besvikna när växterna inte trivs.
A och O är ju att ta redan på vad växten kräver för att utvecklas och må bra.
Så min uppmaning är: Läs på innan du handlar växter!
Med andra ord; Jag gör jämt fel! För är det någon som impulshandlar så är det jag, fast man kan ju alltid läsa på efteråt också åtminstonde innan man planterar!
Å sedan gör man ju sina misstag å då är det väl bara att börja om, flytta växten och tillföra det som behövs iform av olika jordblandningar....
Mer bra 'jordiga tips' från bloggare hittar du här


Frittilaria meleagris
Kungsängslilja
så fantastiskt mönster naturen kan skapa, jag är helt förundrad över denna liljas schackrutor...

Ha nu en riktigt finfin torsdagskväll!
Ta hand om er och dem ni älskar!
Kramar Ullis

1 kommentar:

  1. Roligt för dig att det gick bra idag! Grattis!
    Ja, man lär sig ju efterhand, när man har trädgård... Många växter har man fått flytta, men en trädgård blir ju aldrig färdig.
    Grattis till priset, det är du sannerligen värd!
    Kram, Monica

    SvaraRadera