onsdag 5 maj 2010

doften av...

...vårregn får mig att minnas mina barndoms somrar. När det kommer ett vårregn så blir det en speciell doft, lite blöt asfalt...hm den beskrivningen lät inte lika trevlig och romantisk som 'vårregn... men det luktar som när jag var liten och vi lekte på gatan (ja, det gjorde man faktiskt då...), vi dansade och 'duschade' i det kalla regnet och blev säkert förkylda på köpet....! Men just lukten av vårregn är speciell! Idag kom ett stilla vårregn och vips var jag tillbaka på Carlforsvägen i Mullhyttan (min barndomsgata). Snacka om att dofter kan väcka minnen!
....Jag kommer bara bort från ämnet...
Idag har jag gått en liten runda i trädgården och OJ vad det har hänt mycket;
Stora knoppar, gröna blad och fullt med blommor!
Björkarnas blad har nästan passerat musstadiet och därmed ligger jag efter (igen) med beskärning av rosor, plantering och städning av rabatter. (ja, jag har faktiskt inte hunnit runt ännu)

Stor knopp av rosenpion, Paeonia Vietchii


en snygg kombination av ljung och gul cypress.

Sorgklockan, Uvularia grandiflora har slagit ut.
(med reservation för det latinska namnet, har på känn att den kanske har bytt namn och jag inte är uppdaterad) (ytterligare en sak som jag ligger efter med; namnändringarna som görs...!)

Å de supersöta cerisa tulpanerna är sånär utslagna.

Knappt man tror att det är maj, vädret spelar mig aprilspratt, för 10 min sedan regnade det och nu skiner solen igen....!
Imorgon är jag ledig och då ska jag bli intervjuad av en journalist som ska skriva en artikel om min trädgård...
lite pinsamt fast ändå spännande...
vad ska hon tycka? och min trädgård som egentligen inte är en vårträdgård utan har sin bästa sida mitt i sommaren... men men
Ha det gott!
Kramis Ullis

3 kommentarer:

 1. Så spännande med journalistbesöket! Då får du allt berätta sedan vilken tidning det handlar om, så att man ser till att skaffa den när det är dags!

  Sorgklockan heter nog fortfarande Uvularia grandiflora (eller?) - däremot har de hittat på ett annat svenskt namn: guldrams. Tycker det är larvigt. Sorgklocka är ett fantastiskt namn och ramsar finns det ju redan så många av.

  SvaraRadera
 2. Du behöver verkligen inte vara orolig med den trädgården!!! Jag har i alla fall aldrig sett någon vackrare! Och jag har bara sett den på bild..
  Håller med dig om dofter! De kan sannerligen väcka minnen!
  Du måste verkligen tala om i vilken tidning reportaget om din trädgård kommer att finnas - det vill jag inte missa!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Wow är det din trädgård på headerbilden?


  Såg att du följer min blogg Loppis Skattkammaren!
  Ville bara säga Vad Kul, hoppas du gillar den och att du finner många bra tips. Har du själv tips på något så tveka inte att höra av dig.
  Önskar dig en skön kväll och välkommen till mig snart igen!

  Kramar Louise
  Loppis Skattkammaren

  SvaraRadera