fredag 23 juli 2010

Dagstur

Hej mina vänner!
Idag har jag varit på utflykt med min goa kompis K, vi började imorse med en tripp till Nora och Villa Sindoro- rosenträdgården. Tyvärr var vi nog lite sent på säsongen för det var inte så många rosor som blommade... trevlig liten butik med rosmotiv 'högt som lågt' på allt från servietter till porslin. Vi fikade gott hembakat! Jag inhandlade dessutom två rotäkta rosor; venusta pendula och en albaros som heter tender blush.
Sedan for vi vidare till Lindesberg och Plantmarknaden. Även här gjorde vi fynd! Jag hittade en klockbuske; Enkianthus 'Viktoria' samt några heuchera och heucherellor samt en hosta och några taklökar.


Vill ha en sådann här:
Vet inte riktigt varför bara att den tilltalar mig på något sätt....
Nu ska jag ut och plantera mina inköp!
Ha en bra fredagskväll!
Kramar Ullis

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag ni måste haft. Vi har varit två gånger i år till nora och hälsat på i rosengården i bergslagen. Tender blush är en ovanlig alba ros med otroligt fina blommor. Jag kan lägga ut bilder på hur den ser ut senare ikväll så får du se.

  SvaraRadera
 2. Besök i fina trädgårdar och plantskolor med personligt stuk är alltid upplyftande! Blir nyfiken på Tender blush och ska bevaka Ninas blogg för att få se den...
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Visst är det jättekul och titta i trädgårdar och/eller fina handelsträdgårdar!
  Fast det är ett problem, man (läs jag) får så många nya "vilda idéer" och min gubbe har tröttnat för i år. Jag måste nog lära mig både svetsa, gjuta och snickra tror jag!!

  SvaraRadera
 4. Trädgården i nora gillar jag mycket och den växer för varje år //Britt

  SvaraRadera