tisdag 13 juli 2010

Teknikens under

Hej Raringar!
Idag gick det bättre med uppladdningen av bilder, kul...
så nu ska ni få se på terrassen med spaljeér och allt, dock inte trappan för idag har vi (äntligen) fått regn och inte minst åska! Mycket välbehövligt efter veckor av sol och värme tillika torka! (detta innebar ju dock att trappbygget sköts upp kanske till morgondagen)
Både växterna i trädgården och jag drog en lättnandes suck när regnet kom, det känns så hemskt att inte kunna vattna sina plantor som man vill men jag vill ju samtidigt inte riskera att bli utan hushållsvatten.
(har nämligen inte kommunalt vatten utan egen brunn)
Så nu skiner trädgården som solen, nytvättad och vacker igen!
Man verkligen känner hur luften förändrats i och med åskan, kanske kan man till och med sova lite inatt då det svalnat av lite?!

Igår fick jag besked från Universitetet i Karlstad att jag kommit in på den specialist utbildning jag sökt; har tänkt bli operationssjuksköterska...dessutom hoppas jag på att få betalt från landstinget, har fått ett preliminärt positivt besked angående detta och går det 'í lås' innebär det att jag får 100% av min lön för att studera. Det är en distansutbildning på helfart vilket innebär att jag studerar mycket hemifrån via datorn- skulle passa mig ypperligt!
Mer trevligheter; nedräkningen inför semestern fortsätter, och eftersom det var 'gott om folk' imorgon passade jag på att ta ut en extra semesterdag...vilket innebär att det bara är 2 arbetsdagar kvar- fredag kväll och lördag dag, söndagen har jag redan jobbat in så att jag kunde vara ledig när Land har sin öppna trädgård där jag och min trädgård ska delta!
Nu hoppas jag på att ogräsrötterna släpper lite lättare från marken imorgon då det kommit lite regn för igår fick jag nästa 'spätta upp' dem så hårt sitter dem...

I år har jag inte haft så mycke liljebaggar...

vilket innebär att liljorna är finare än vanligt, iallafall utan hål...
Även vallmona blommar för fullt, dessa ljuvliga 'ogräs' som frösår sig gladeligen men de är ju så vackra så man nämns ju inte rycka bort dem;

Nu ska jag och maken ta en promenad runt byn och andas lite frisk 'efter åska och regn' luft!
Må väl mina vänner!
Kram Ullis

6 kommentarer:

 1. Grattis till det goda beskedet från universitetet. Vad kul att du kom in där.
  Så fin er trädäck är.
  Ha en fortsatt skön sommar.
  Hälsningar, Petra B.

  SvaraRadera
 2. Grattis!
  Fina bilder på däck och blommor.
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt trädäck och vad tjusigt det kommer bli när det växer upp en massa på dom fina spaljéerna. Dom är ju naturligtvis helt i min smak (har ju något liknande själv).

  Nått annat i min smak var den första liljan, vet du vad den heter?
  Den andra har jag redan massor av och jag har visserligen redan beställt både vit/rosa och mörkt vinröda till hösten men.....den var extremt snygg och liljor kan man väl inte få för många av. Eller hur!?

  SvaraRadera
 4. Nej Susie, man kan inte få för många liljor.
  Är ej helt säker vad liljan heter men tror att det är; 'Noczka', lappen är ju naturligtvis borta så jag får gå på inköpslistorna...
  Tack för era kommentarer!
  /Ullis

  SvaraRadera
 5. Oj oj, vilken fin terrass!! Och vad fint det var att lägga brädorna så det blev liksom en väg fram till sofforna (som syntes i ett tidigare inlägg)! "Händig" verkar vara förnamnet på den som gjort detta!! Själv har jag också donat med ett trädäck, men inte gjorde jag sådana finesser!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Grattis till utb.Fint runt terassen//Britt

  SvaraRadera