tisdag 20 juli 2010

nya planer

God förmiddag!
Jag har semester och det är underbart!
Har så mycke som jag vill göra och så mycke jag vill se...
Igår var vi på en helt underbart trevlig 120 års fest- goa Mats och Katharina i hemsjön firade sina respektive 60 årsdagar med en mycket trevligt party... i deras underbara trädgård vid Hemsjön.

Innan vi for till Hemsjön var jag och min man till Örebro för lite inköp, jag passade på att titta in till Trädgårdsväxter AB en plantskola straxt utanför Örebro. Och min vana trogen kom jag därifrån med några plantor; Geranium Mrs Kendall Clarke, en Wisteria- amethyst fall (har alltid velat prova blåregn och nu tänkte jag göra slag i saken)
Någon som har denna och fått den att överleva och blomma i lite 'strängare' klimat än zon 1-2? Nåväl, jag har planterat den mot spaljeérna vid terrassen, tror att det ska finnas hopp om överlevnad där, det är iallafall det mest gynnsamma läge Blomsterbo kan erbjuda!
Jag köpte även en aroniabuske då maken fått smaka aronialikör på en grillfest vi var på häromveckan. Han blev 'helt såld' på denna likör så nu hoppas han att det ska bli riktigt mycke bär så han kan koka en pava eller två...
Så nu har jag ett gäng plantor som står igen, inhandlade ju även ett par hostor, en hemerocallis samt en primula vialli samt några malvor på Mullhyttemarken i lördags så därför (fniss) tänkte jag göra en ny rabatt....

Behöver ju inte ha så här mycke gräs eller hur?
Det blir en upphöjd rabatt med torvblockskanter... ska gå ut och påbörja grävningen snart...!

Häromdagen tillverkade ju jag några nockstenspannekrukor, tyvärr krånglade ju kameran då men nnu har jag fått ordning på det så här kommer utlovade bilder....
tycker att de blev himla läckra faktiskt, särskildt med den gamla mossan på, ger lite patina....

Förresten är det någon som vet om detta är Malva sylvestris 'Braveheart'?

Kvinnan som jag inhandlade plantan av hade inget namn men jag gillade den... någon som vet?

I söndags ( lands öppna trädgård) var det jättemånga som frågade vad detta var för något:

Trolldruvan, å visst är den vacker med sina stora glänsande röda bär...
(dock giftiga)

Jag kunde ha sålt massor med plantor om jag haft några uppkrukade...
Men jag ska verkligen försöka hinna med att kruka upp lite plantor till den 8 augusti då jag deltar i 1000 trädgårdar....lovar bot och bättring.... för jag vet ju att det är 'pricken över i' att kunna shoppa lite när man är på trädgårdsbesök....

Må väl alla rara!
Kramar Ullis

 

4 kommentarer:

 1. Roligt att se att du håller igång inköpen och projekten! :-)

  Vilken fantastiskt fin trolldruva!

  Amethyst Falls funkade inte alls hos oss, men vi har ju ett mycket hemskare klimat än hos dig. Däremot fungerar faktiskt Wisteria Blue Moon till och med hos oss! Någon 10-meters-lian är den verkligen inte ännu, men den mår bra och klarade vintern utan problem.

  SvaraRadera
 2. Krukan var hur läcker som helst med lite patina.
  Det ska bli roligt att få ett trädgårdsland och det jag längtar mest efter är att få plocka egna jordgubbar.
  Jag arbetade min första dag efter semestern i söndags, då skickade jag iväg en trött personal på vår avdelning på 4 veckors ledighet, de hade haft en jobbig första period. Jag hoppas att vi får det lite lugnare.
  Ha det riktigt skönt på semestern!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig ide med nockpannorna, jag såg för ett tag sedan någon som hade lagt massa taklökar på en takpanna och plasserat ut i trädgården, vackert.

  Ha det gott
  Kram anna

  SvaraRadera
 4. Nockstenspannekrukor var en fin idé! Tror bestämt att jag har några takpannor liggandes och skrotar någonstans:)

  Ha det fint i sommarvärmen,

  Rebecca

  SvaraRadera