onsdag 28 juli 2010

Semester

Så drog vi då iväg igår på motorcykel, lunchen intogs på Torsö i Vänern, maten smakade utmärkt och utsikten mot sjön var tjusig, tyvärr var det inte bara vi som uppskattade maten- ett helt gäng bin ville oxå vara med å dela....
Nästa anhalt blev Olssons Trädgård i Marum strax utanför Skara; vilken trädgård! Så tjusig och välordnad...
Å vilka Hostor och dagliljor, inte bara jag var imponerad utan även maken tyckte det var trevligt och vackert. Tack Karin och Stellan för upplevelsen och kaffet!
En hel del växter hamnade på vill-ha-listan!
Det var så kul att se flera av 'mina' träd uppväxta, det resulterade ju förstår i lite huvudbryderi... hm ... oj... blir den så stor... kanske måste flytta om lite hemma i rabatterna...
nåja, det är ingen panik ännu...

Denna Rhododendron åkte upp på första plats på måste-ha-listan!
Rhododendron 'Carolina Spring Variegated', så himla snygg!!!
Det konstiga med detta besök var att jag hade kameran i högsta hugg och trädgårdsblocket i andra handen men tror ni att jag fotade mycke? Nä, just det... var liksom uppslukad av allt det fina så det glömdes bort...!

Några foton blev det dock!
Mycke snygga barr hade de och återigen infann sig ett ha-begär, måste hitta en bra barrplantskola!

Å denna lilla Sezza fann sig väl tillrätta i knäet på Anders, tror båda var lika nöjda!
Bonus på detta trädgårdsbesök var en visit i Karins Hosta land- där hon krukat upp och säljer hostor!
mmmmm var som att gå in i en godisbutik!
Plockade till mig några plantor som fick åka i A och A:s bil hemmåt då vi skulle fortsätta vår färd på motorcykel runt Vänern.
Trodde vi ja...
Vi styrde färden mot Trollhättan och västkusten med ett tilltänkt spontant besök hos makens faster och farbror på Orust men vi kom inte långt förrens cykeln började krångla, något med kopplingen. Åkte ytterligare några mil men det blev bara sämre. Straxt före Trollhättan insåg maken att det snart var riktigt illa och vi var helt utan koppling. Efter lite brydderi insåg han (inte jag) att det var bäst att vända hemmåt, så sagt och gjort, vi gjorde helt om och for iväg hemmåt mot nordost.
Jag var sur eftersom jag sett fram emot denna korta lilla semestertripp, maken sur eftersom motorcykeln strula och säkert sur på mig oxå för att jag surade...!?
Jaja, vi kom hem utan fler motorhaverier sent på kvällen å då var jag både frusen och trött och dessutom hungrig!
Ingen lysande semestertripp och värre skulle det bli för imorse vaknade jag med ryggskott!
Lagen om jävlighet!
Har dock tagit lite piller nu och dessutom hängt i ryggbrädan en stund så jag hoppas att värken ger med sig snart för inte har jag tid med detta och inte lust heller för den delen!
Usch vad det blev mycke gnäll på slutet!
Nu ska jag gå ut och gå så blir nog ryggen bättre!
Må väl!
Ullis


3 kommentarer:

 1. Det var trist att det inte blev en längre semester. Ett Hosta-land lät ju väldigt inspirernade! Jag har en far som inte bor mer än någon mil ifrån ;-)

  Den varigerade roddisen var ju superfin! ....och vad är det för fint på första bilden, en fläder?

  SvaraRadera
 2. Hej
  Har du provat Burgers i Köping när det gäller barrväxter? Inte svårt att hitta och väldigt trevligt med mycket fina barrväxter./ Connie

  SvaraRadera
 3. Fina bilder från en fin trädgård! Skulle önska att det fanns en guidebok för trädgårdsnördar där man kunde få tips om alla fina trädgårdar som tar emot besökare.Låter härligt att kuska omkring på motorcykel i sommarsverige!
  Hoppas ryggskottet ger med sig. Inte roligt med ryggont.

  SvaraRadera