måndag 5 juli 2010

ogräsrensning...

...pysslar jag med varje ledig stund!
Det behövs verkligen för trots att det är torrt i rabatterna tycks ogräset växa ohejdat.
Idag har jag varit ledig från mitt jobb som sjuksköterska på lasarettet i Karlskoga. Nedräkningen inför semestern har verkligen startat, jag har 'bara' 8 arbetsdagar kvar innan min semester på fyra veckor börjar, så min första semesterdag infaller den 18 juli och då ska jag och Blomsterbo delta i Lands Öppna trädgård. Gissa om det behövs ogräsrensnig därför och paniken över allt 'ofärdigt' kommer allt närmre i takt med att dagarna går....
Visst inser jag att jag inte kommer att hinna få trädgården i 'tipptopp' form men jag vill ju iallafall försöka hinna med så mycket det bara går!
Det blommar så vackert å det glädjer jag mig åt medans jag kryper runt i rabatterna med ogräsrensaren i högsta hugg, hink på hink fylls med brännässlor, kvickrot, kirskål och annat otyg...
skottkärra på skottkärra körs till skogs för kompostering....

Luften fylls av väldoft från schersmin, rosor och kaprifol...
man blir nästan lyrisk och berusad av dofterna, särskilt nu på kvällen.

Fast här hos mig förtas de sköna kvällarna av odrägliga mygg och knott...min man och jag var ute vid terassen för att mäta ut och såga till stolparna till spaljeerna, men vi fick ge upp och gå in för det var rent förskräckligt vilka svärmar med flygfän som anföll oss. Det blir nog till att stå och mäta i full solsken istället!
Har iallafall fått hem armeringsmattorna till spaljeerna idag, äldste sonen ställde upp och hämtade dem för jag gillar inte att backa med stor släpkärra...
Nu ska jag faktiskt ta en kopp kaffe och krypa upp i soffan en sväng!
Må väl alla rara!
Kramar Ullis

1 kommentar:

  1. Man är nog som trädgårdsfreak lite konstig! När alla andra ligger i hängmattan eller på stranden, då utsätter man sig för brännande sol eller bitande mygg (för att inte tala om flugor) för att man vill hålla en viss standard i trädgården!!
    Jag trodde ju att jag hade rensat klart det värsta innan visningarna, men nu ska jag få besök av en reporter och en fotograf på torsdag. Alltså är man i full gång igen.
    Jag hade hemskt gärna kommit och tittat i din trädgård, är väldigt nyfiken på den. Men tyvärr blir det ingen fastlandsresa för oss i år. Får komma ett annat år, för jag antar att du kommer vara med flera gånger!?

    SvaraRadera