måndag 8 februari 2010

frösådd

Så var det måndag igen, måste säga att helgen gått fort. Å tur är väl det; det innebär att vi är ett steg närmare våren! Jippi!
Imorse blev jag väckt av yngste sonen, han hade försovit sig och missat skolbussen, så det var bara att kliva upp ur sängen och skjutsa honom till skolan. Väl hemkommen insåg jag att jag måste skotta snön av växthusen ( har två), det ena har det redan gått sönder en ruta i, och det andra som jag har som lusthus har klarat sig än så länge! Måste ta tag i detta!
Igår sådde jag en hel hög med fröer, dels från STA men oxå från Impecta. Har gjort en efterbeställning från STA så jag förväntar mig att det dyker upp ytterligare små vita påsar i brevlådan någon dag. Alltid lika spännande! Jag gillar doften av jord och känslan av jord mellan fingrarna... måste dock ta bort 'sorgkanterna' under naglarna innan jag åker till jobbet... jobbar på sjukhus, ej så trevligt med skit under naglarna där...!Vackra rosa frön...En back full med spännande frön, tänk att det kan blir så mycke av så lite...
ett pyttelitet frö, som man knappt ser kan bli ett stort och mäktigt träd... visst är det fantastiskt?!
Backen åkte ut i växthuset för stratifiering å nu återstår bara väntan på vårvärmen så fröna börjar gro...
Ha en riktigt bra dag!
Kramar Ullis

7 kommentarer:

 1. Mysigt, fast jag glömmer att vattna..

  SvaraRadera
 2. Hannele: jag lägger en sopsäck i botten på backen sedan fyller jag på med vatten ca 1-2 cm. När det blir varmare ute får man fylla på med vatten, undan för undan, fungerar jättebra tycker jag. Det är ju väldigt svårt annars eftersom frösådder absolut inte får torka ut!
  Lycka till med frösådderna. Kramar Ullis

  SvaraRadera
 3. Platsen blir fort liten här också.
  Till sist har jag i alla fönster och på alla bord så när gästerna kommer så blir det lite kris.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Härligt att börja så! Längtar också efter lite jord under naglarna...
  Ha det gott! Jenny

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vilken tur att du kikade in hos mig, då fick jag ju chansen att besöka din underbara blogg. Vilken fin trädgård...å du har höns. Det har jag oxå haft. Dvärgcochin, silkeshöns, petit fleur och chabos var mina favoriter. Jag har inte sått frön på många år, men funderar på det i år. Var kan jag ställa dem efter sådd om jag inte har växthus för att strat...ja vad det nu var du skulle göra??
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 6. Så härligt och enkelt det ser ut.
  Har några fröer som ropar på mig, vill ner i fuktiga krukor.
  Kanske...kommer lusten även till mig.
  Jorden är frusen, ska ta in den för att tina.
  Krukor finns där ute under snön någonstans.
  Du läser, jag bygger berg av besvärligheter.
  Kram/Ann.

  SvaraRadera
 7. Regina: Jag har ingen värme i växthuset, odlar väldigt naturligt; sår fröna nu (perenner) ställer ut dem i växthuset utan värme och väntar på våren. När den kommer med värme gäller det att passa krukorna så de ej torkar ut därför har jag plast i backen och fyller på vatten. Fungerar utmärkt! När det sedan grott får man skola isär plantorna eftersom. Lycka till! Kramar

  SvaraRadera