tisdag 9 februari 2010

Trädgårdsarbete

Nu tror ni allt att jag är tokig... eller ni som alltid tyckt det, får vatten på er kvarn... Jag har nämligen avverkat årets första arbetstimmar i trädgården! Jo då, det är sant! Jag har grävt och beskurit massor!
Bäst jag förklarar; Har ju tidigare berättat att vissa smärre katastrofer inträffat i trädgården... spaljeér som ligger ned med klätterväxter helt nedtyngda utav snön, äppelträd som gått av osv...
Nåväl, idag hemkommen från jobbet (det var ju fortfarande dagsljus...) tänkte jag att jag skulle försöka få bort åtminstonde lite av de nedramlade spaljeérna, så beväpnad med grensax och sekatör, med stövlar upp till knäna traskade jag gladeligen ut i trädgården. Jisses vad det är snö!!! Upp till halva låret, kan meddela att jag blev både blöt och kall på samma gång som jag blev svettig! Konstigt, men sant!
Jag fick slita rejält, på ena gavelsidan av terassen låg allt ned över mitt snödroppsträd (halesia) samt över en gran; picea omorica 'radlof'. Nu blev goda råd dyra.... allt måste bort... tänk om halesian går av, den som är så fin...! Så jag slet och drog, klippte och beskar. Till en början var jag noga med var snittet blev men på slutet kändes det som det kunde kvitta, så jag bara skar.... och drog och slet, å tillslut, när jag nästan var på väg att ge upp gav spaljeén med sig. Å jag föll pladask på rumpan i säker en meter snö...med en trasig spaljé över mig tillsammans med en helt ihoptrasslad kaprifol. Men nu är den borta! Ha!
Bara långsidan kvar.... men så blev det mörkt och jag kände varken fötter eller ben längre så jag gav upp för idag!
Trots iskalla ben känns det riktigt bra, å jag tror att Halesian klarat sig...
Har även en forsythia som står där brevid, kanske skulle ta in några kvistar att sätta i vatten...
Blommande Forsythia 'freja'
Kramar Ullis

4 kommentarer:

 1. Godkväll! Du undrade om Gruvgatan 13 i Falun, och det är en "vanlig butik" jag tror inte att dom har nån webbbutik. Om du nån gång åker upp mot Dalarna så kan jag varmt rekomendera att stanna till där! Dina forsythiakvistar blir säkert fina att ta in...Kram Therese

  SvaraRadera
 2. God kväll!
  Tack för svaret på min fråga. Du, jag skulle vilja ha sett dig brottandes med spaljén, kunde inte låta bli att skratta, men det var nästan som att spaljén absolut inte ville ge sig i kampen;-)
  Hoppas att dina växter har klarat sig. Jag har några buskar som jag måste försöka skaka av snön på innan de går sönder.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Nej, det var verkligen motvilligt spaljeén gav upp. Men jag vann!
  kramar Ullis

  SvaraRadera
 4. Det skall börjas i tid, sägs det och det verkar du gjort ,-)). Här har jag fått gräva fram buskar och skaka snö från häck och små träd.
  Tack för din kommentar hos mig.
  Birgitta

  SvaraRadera