lördag 6 februari 2010

stockholm

Igår var jag och en god vän till huvudstaden, vi brukar åka dit några gånger om året för att fika...
Vi hade, som vanligt, en mycket trevlig dag. Åt gott, shoppade och tittade på folk! Tur man bor på landet, skulle få nippran av att bo i innerstan så där, folk precis överallt, trängsel och avgaser, ja ni vet...?!
Därför uppskattat jag att bo på landet, visserligen blev jag lite avundsjuk på 08orna eftersom det igår var nollgradigt där, takdropp och solsken vilket inte var fallet hemma i Bäckatorp. Snön ligger fortfarande metertjock.... ingen dagsmeja här inte!
Nåväl, gjorde ett besök hos weibull på Sveavägen, de har ju Rockdalas fuchiasticklingar, så där shoppade jag loss. Tyvärr hade inte pelargonsticklingarna kommit in ännu och kanske det var tur i oturen, känner mig själv ganska väl och vet att hade det funnits pelargoner så hade det även slunkit ner några sådanna i shoppingkorgen.
De hade även en hel del olika citrusväxter... så himla fina. Jag vill ha massor av dem!!!


Hittade även ett snyggt zinkbord + krukor, hade dock ingen möjlighet till att inhandla detta då vi redan var ganska nedtyngda av shoppingkassar och dessutom skulle trängas med massa andra resenärer på en buss hem. Men snygga var de och så var de fulla med underbart doftande rosmarin... mmmm... snart grillsäsong!


Och naturligtvis blev det mer inköp på väg till bussen, vi gick ju förbi hötorget med alla dessa ljuvliga blommor....
Köpte med mig 2 buketter varav den ena ser ni ovan, underbara rosor i olika färger!
Den andra buketten skall jag ge bort i kväll då vi ska bort.

Efter hemkomsten från Stockholm fanns ytterligare trevligheter väntandes på mig... hade nämligen fått bokpaket från AdLibris, några trädgårdsböcker från deras rea?, billiga var de i allafall...!


Dessutom slank det med en inredningsbok oxå

Är förtjust i vitt...
Köpte även en inredningstidning som jag tänkte läsa på hemvägen i bussen men se det blev inte av... sov så gott som hela vägen hem... men den som spar han har... så nu finns det lite ögongodis som väntar!
 Ha en trevlig lördag!
Kramar Ullis

4 kommentarer:

 1. Haha! Jag kan inte fatta att du inte handlade de där zinkgrejorna! När har platsbrist eller kanske snarar eftertanke hindrat dig?
  Kul att ni hade trevligt! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag ni verkar haft.
  Jag vill också ha citrusträd men det är så svårt med övervintringen.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 3. Fin trädgård du har hoppas jag skall få se mycket från den.
  Annika

  SvaraRadera